Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО: Тържествено откриха новата учебна година в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев

Публикувано

на

Днес, 17.09.2018 година, в деня на Надежда, Вяра и Любов, тържествено бе открита учебната 2018/2019 година в иновативното Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Вълнуващото събитие започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг, под звуците на химна на Република България и химна на Европа.

С присъствието си празника ни уважиха г-н Богдан Боцев – народен представител в 44-то НС, заместник-кметът на община Гоце Делчев г-н Саид Иброш и г-жа Маргарита Енчева – началник на отдел „Образование, култура и спорт“ в община Гоце Делчев.
Директорът на училището, г-жа Людмила Дерменджиева, приветства всички присъстващи, като им пожела новата учебна година да бъде още по-успешна от предходната.


Откриването продължи с богата програма, подготвена и изпълнена от ученици от началните класове. Познатите герои от най-любимите детски приказки поздравиха най-малките ученици – първолаците.


През тази учебна година с трепет прекрачват прага на училището 98 първокласници, които озариха с лъчезарните си усмивки украсените класни стаи.


Първият учебен ден е празник за всеки българин, съхранил в себе си жажда за знание и преклонение към своите учители. С отношение на уважение към училищната институцията и учителите всички малки, големи и още по-големи ученици и техните родители станаха емоционални свидетели на празничното начало на учебната година.

коментара

ВИДЕО

Кацна самолетът с екстрадирания Северин Красимиров (ВИДЕО+СНИМКИ)

Публикувано

на

Обвиненият в убийството на Виктория Маринова ще бъде конвоиран до Националното следствие

Германия екстрадира обвинения за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе. Самолетът със Северин Красимиров кацна на Летище София в 18:18 часа.

Красимиров ще бъде конвоиран първо до Националното следствие. Предстои да му бъдат взети ДНК проби от Института по криминалистика и криминология. След това ще бъде отведен в Русе, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Все още обаче не е ясно кога точно ще се случи това. Процесът по конвоирането му се пази в пълна тайна. Ясно е обаче, че мярката му за неотклонение ще бъде гледана в рамките на следващите 72 часа.

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

(ВИДЕО) Една нова и интересна книга за Гоце Делчев, представиха в града, носещ неговото име

Публикувано

на

При голям интерес от страната на неврокопчани, които обичат и четат българската история и за нейните герои, снощи в Дома на културата беше представена книга  за патрона на град – Гоце Делчев, издадена по инициатива и със съдействието на община Гоце Делчев. С внимание и любопитство млади хора от трите гимназии, заедно с много жители на града, който носи името на големия син на България – Гоце Делчев, участваха в представянето на ценната книга, свързана и с местната история. Изданието съдържа в себе си гледните точки на няколко поколения наши сънародници – близкият приятел на войводата и пръв следосвобожденски кмет на град Неврокоп Пейо Яворов, Димо Хаджидимов, Михаил Чаков, Любомир Левчев, Мерсия Макдермот, Ефрем Каранфилов, Тончо Жечев.
Те имаха възможност да чуят от съставителите – известните журналисти и задълбочени изследователи на историята на Пиринска Македония и нейните герои – Любен Генов и Владислав Симеонов, много и интересни факти за дълбоката връзка на Гоце и Яворов и любовта им към поробена част от България и приноса им за нейното освобождение.
На събитието, което е част от честванията в празничната седмица, в която се отбелязват 106 години от освобождението на Неврокоп, организирани от община Гоце Делчев, присъстваха кметът Владимир Москов, председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев, заместник кметът Саид Иброш, общински съветници, председателят на Областния читалищен съвет – Благоевград – Васил Новоселски, който връчи поздравителен адрес на съставителите, други гости и общественици.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ