Кметът на село Плетена Р. Кълков и негов приятел са пострадалите в тежкия пътен инцидент край Плетена

Кметът на село Плетена, община Сатовча, Радослав Кълков и приятелят му, монтьорът Ахмед Спахиев, пострадаха при катастрофа с машина за екстремно планинско изкачване бъги в местността Тепавицата.

Както struma.bg писа, пътният инцидент стана завчера около 14,50 часа на път с надлъжен наклон. Монтьорът и кметът тръгнали с бъги към планината. Водачът загубил управление, забили се в крайпътния скат и се преобърнали в канавката. Спахиев бил направил подобрения на машината, от четирите страни имало поставени ролбари, които омекотили удара и ги спасили от сериозни травми.

Успели сами да излязат от преобърналото се АТВ, след което потърсили помощ от приятели. След лекарския преглед в болницата в Гоце Делчев е установено, че кметът Р. Кълков е с натъртвания, без сериозни травми и вътрешни наранявания. Той е освободен за домашно лечение. Приятелят му е приет за лечение в местната болница „Иван Скенедров“ в Гоце Делчев с гръдна контузия, има четири счупени ребра и пневмоторакс, не е губил съзнание и е контактен, каза болничният управител д-р Мария Радойкова. Тя допълни, че пострадалият остава за лечение в хирургично отделение.

За пътния инцидент е информирана и полицията, обстоятелствата се изясняват от служители на реда.

От ОД на МВР – Благоевград съобщиха, че самоделното колесно превозно средство е с неустановена марка и модел, то не е регистрирано по надлежния ред.

ЕКИП „СТРУМА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене