Никола Джингаров, Ася Трендафилова, кметът на Борово и бизнесменът Борислав Пръков ще се борят за лидер на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев!

Никола Джингаров е един от ветераните на ПП ГЕРБ - Гоце Делчев!

Никола Джингаров е един от ветераните на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев!

Училищният директор Никола Джингаров, бившият секретар на офиса в Гоце Делчев Ася Костадинова Трендафилова, кметът на село Борово Георги Найденов и бизнесменът Борислав Пръков са номинациите излъчени днес на насроченото събрание в град Гоце Делчев за избор на местен партиен лидер.

Без никакво напрежение, концентрирано и мирно е преминал дебатът научи Топ Преса от свои партийни източници. Всеки от четиримата е получил достатъчно номинации, стабилна подкрепа и кандидатурите им били утвърдени, лично от заместник председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов. Кой ще е бъдещият председател на партията в неврокопско ще реши изпълнителната комисия в София.

Пръков беше избран от гражданската квота на ППГЕРБ за общински съветник в Гоце Делчев. До ден днешен обаче не блесна с активност и поведение

Най – интересна и неочаквана номинация от излъчените е тази на бизнесмена Борислав Пръков, който до скоро беше член на гражданската квота на партията. Той е бивш кадър на партия РЗС на Яне Янев и преди години излезе, с кандидатура за общински съветник от неговите редици. Ненадейно се появи в листата на ПП ГЕРБ на миналите местни избори, като кандидат за общински съветник. Той самият до скоро сам тиражираше, че с политика не му се занимава, кой и какво е провокирало да промени решението ни предстои да разберем в първото му медийно интервю, ако стане лидер. Номинацията на Пръков някои от вътрешните я свързват с думите на областният координатор на ГЕРБ – Югозапад, Даниела Савеклиева, която от известно време тиражирала пред своите идеята, да се излъчи човек от бизнеса за лидер в Гоце Делчев, така структурата щяла да има ресурс и нови сили да се бори за местната власт в града догодина. Странно също така е, че Пръков преди, няколко месеца рязко скочи в бизнеса с добив на дървесина рамо до рамо с хората на бившия кмет от ГЕРБ на село Мосомище, Ламбрев. Вътрешните са на мнение, че един пост на местен лидер, би бил изключително полезен за младия бизнесмен, да развие този нов бизнес, който е свързан с държавни поръчки и политическо лобиране.

Номинацията на кмета на село Борово, също не е от най – изненадващите, публична тайна е фактът, че Георги Найденов е изключително близък с бившият председател на партията в града, Димитър Гамишев и не било изключено бившият депутат да стои зад неговата кандидатура.

Най – невинни за сега оставят кандидатурите на Ася Трендафилова и Никола Джингаров, които от години са членове на партията, работят съвестно за нея, без да предявяват сериозни претенции за властта. Нищо чудно е някой да е забелязал тяхното дипломатично и полезно отношения към партията и политиката и да е поискал балансирани личности за ги ръководят. Като цяло всички номинации според местните са прилични, имат аргументираност и най – важното са избрани след диалог, полемика без скандал, който дава шанс и увереност на местните, че следващото партийно управление ще бъде резултатно и стабилно.

Най – голямата изненада е липсата в партийните номинации на адвокатката Костадинка Богданова, хипер – амбициран човек, за който, съпартийците и споделят,че „щяла да умре с отворени очи“, ако не стане депутат или кмет. Липсата на човек или група да я номинира за лидер, показва реалната оценка за нея като личност и като член на партията, видимо се е изчерпала или е разочаровала колегите си.

Следим темата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене