Свържете се с нас

Политика

Никола Джингаров, Ася Трендафилова, кметът на Борово и бизнесменът Борислав Пръков ще се борят за лидер на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев!

Публикувано

на

Никола Джингаров е един от ветераните на ПП ГЕРБ - Гоце Делчев!

Никола Джингаров е един от ветераните на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев!

Училищният директор Никола Джингаров, бившият секретар на офиса в Гоце Делчев Ася Костадинова Трендафилова, кметът на село Борово Георги Найденов и бизнесменът Борислав Пръков са номинациите излъчени днес на насроченото събрание в град Гоце Делчев за избор на местен партиен лидер.

Без никакво напрежение, концентрирано и мирно е преминал дебатът научи Топ Преса от свои партийни източници. Всеки от четиримата е получил достатъчно номинации, стабилна подкрепа и кандидатурите им били утвърдени, лично от заместник председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов. Кой ще е бъдещият председател на партията в неврокопско ще реши изпълнителната комисия в София.

Пръков беше избран от гражданската квота на ППГЕРБ за общински съветник в Гоце Делчев. До ден днешен обаче не блесна с активност и поведение

Най – интересна и неочаквана номинация от излъчените е тази на бизнесмена Борислав Пръков, който до скоро беше член на гражданската квота на партията. Той е бивш кадър на партия РЗС на Яне Янев и преди години излезе, с кандидатура за общински съветник от неговите редици. Ненадейно се появи в листата на ПП ГЕРБ на миналите местни избори, като кандидат за общински съветник. Той самият до скоро сам тиражираше, че с политика не му се занимава, кой и какво е провокирало да промени решението ни предстои да разберем в първото му медийно интервю, ако стане лидер. Номинацията на Пръков някои от вътрешните я свързват с думите на областният координатор на ГЕРБ – Югозапад, Даниела Савеклиева, която от известно време тиражирала пред своите идеята, да се излъчи човек от бизнеса за лидер в Гоце Делчев, така структурата щяла да има ресурс и нови сили да се бори за местната власт в града догодина. Странно също така е, че Пръков преди, няколко месеца рязко скочи в бизнеса с добив на дървесина рамо до рамо с хората на бившия кмет от ГЕРБ на село Мосомище, Ламбрев. Вътрешните са на мнение, че един пост на местен лидер, би бил изключително полезен за младия бизнесмен, да развие този нов бизнес, който е свързан с държавни поръчки и политическо лобиране.

Номинацията на кмета на село Борово, също не е от най – изненадващите, публична тайна е фактът, че Георги Найденов е изключително близък с бившият председател на партията в града, Димитър Гамишев и не било изключено бившият депутат да стои зад неговата кандидатура.

Най – невинни за сега оставят кандидатурите на Ася Трендафилова и Никола Джингаров, които от години са членове на партията, работят съвестно за нея, без да предявяват сериозни претенции за властта. Нищо чудно е някой да е забелязал тяхното дипломатично и полезно отношения към партията и политиката и да е поискал балансирани личности за ги ръководят. Като цяло всички номинации според местните са прилични, имат аргументираност и най – важното са избрани след диалог, полемика без скандал, който дава шанс и увереност на местните, че следващото партийно управление ще бъде резултатно и стабилно.

Най – голямата изненада е липсата в партийните номинации на адвокатката Костадинка Богданова, хипер – амбициран човек, за който, съпартийците и споделят,че „щяла да умре с отворени очи“, ако не стане депутат или кмет. Липсата на човек или група да я номинира за лидер, показва реалната оценка за нея като личност и като член на партията, видимо се е изчерпала или е разочаровала колегите си.

Следим темата!

коментара

Политика

България официално призна Северна Македония за член на НАТО

Публикувано

на

Това стана факт, след като парламентът единодушно ратифицира протокола за присъединяването на югозападната ни съседка към Алианса.

140 народни избраници гласуваха „за“, но в пленарната зала нямаше нито един депутат от левицата.

Според външния министър Екатерина Захариева моментът на присъединяване на Северна Македония към НАТО е исторически за Алианса.

„България е последователен поддръжник на влизането на Македония в НАТО. България е приела ангажимент да работи за насърчаване на процеса по евроатлантическата интеграция на страните, както и за вътрешни реформи, за укрепване на региона“, припомни тя.

 Камелия Цветанова

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Манипулативен филм изкара българските турци терористи, а палачите от ДС – спасители на България

Публикувано

на

Касим Дал зове да извинение за манипулацията на БТВ

Три гневни позиции срещу пропагандата, реабилитираща Възродителния процес след 35 години

Филмът по bТВ „Две версии“ – неразказани истории за Възродителния процес, излъчен в неделя предизвика бурна реакция в социалните мрежи. Демонстрирайки желание да представи и двете гледни точки, авторът и поръчителите на филма прокараха тежка пропагандна теза – оневиняваща архитектите и палачите от БКП и ДС и внушаваща, че насилствената смяна на имената едва ли не е била необходимост, за да не станем втори Кипър.

Реално Възродителният процес е едно от най-тежките злодейства на комунистическия режим, което и до днес продължава да тежи на България и да разделя обществото.  30 години няма наказани за престъплението, а делото е умишлено смачкано и оставено на „трупчета”, въпреки, че давностният му срок е изтекъл. Вместо справедливост за жертвите днес слушаме циничните обяснения на ченгета и комунисти, които си търсят алиби и чиста съвест за престъпленията.

Faktor.bg предлага три позиции за скандалния филм:

Екатерина Бончева, журналист, автор на първата книга за Възродителния процес, член на Комисията по досиетата:

 

„Скандален филм по bТВ “Репортерите – 2 част” за Възродителния процес!!!

Тезите накратко:

  1. Възродителният процес е провокиран и предизвикан от Турция – теза “достойна” да предизвика днес дипломатически скандал.

 

  1. Участието на ДС в него цели единствено да предотврати терористични актове. Ни дума за зверските насилия и убийства.

 

  1. Българският опит показал,че едно ислямизирано население никога не можело да бъде интегрирано.

Всичко това,тази груба пропаганда и фалшификация е защитавана 45 минути от активни служители на ДС.”

Касим Дали, политически затворник, лидер на НПСД:

„На 17.02.2019 г., близо 30 години след Майските събития, доживяхме в най-гледаното време в национален ефир да станем свидетели на нагъл апотеоз на „възродителите“, които не само не са понесоха наказание, а се чувстват горди от действията си…

 

Филмът представлява грубо изопачаване на историческата истина за асимилационната кампания срещу етническите турци, български граждани и помаците. Къде остана Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, приет от Народното събрание на 26.04.2000 г.? Къде остана Декларацията, осъждаща опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани приета от Народното събрание на 11.01.2012 г.? Останаха в архива на Народното събрание, погребани под дебелия слой прах на забравата. Къде е историческата справедливост за над 1 милион насилствено преименувани и над 360 хил. депортирани? Защо във филма не са отразени разпределителните лагери, където хората чакат със седмици да ги изпратят към границата, лишени от храна и вода. Защо не са изнесени данни как Държавният съвет издава постановление, с което определя колко пари и имущество могат да носят „екскурзиантите“ със себе си? Имало изселническа психоза, ами след 1985 г. когато армията и МВР с танкове, БТР, и КПП сменяха насилствено имената, хората се чудеха каква ще е следващата стъпка. А що се отнася до твърденията за искане на автономия, те са реални само в главата на неколцина офицери от Държавна сигурност, които са превърнали в цел на своето съществуване да прикрият най-голямото престъпление на Комунистическия режим в България.

 

Нелегалните организации които създавахме,имаха за цел да спрат преименуването и да осигурят на етническите турци гаранции за нормален живот в собствената им държава. Ние никога не сме искали автономия, никога!

 

bТВ дължи извинение за тази гавра с чувствата на хората, които освен че не получиха справедливост и правосъдие в държавата си и не бяха обезщетени, са длъжни в най-гледаното време в неделя вечер да гледат самодоволните физиономии на бивши ДС велможи, които за разлика от репресираните, днес взимат тавана на пенсиите благодарение на това, че се пенсионираха като полковници, генерали, доценти, професори и т.н.

Молим СЕМ да се самосезира по случая, а аз няма да стъпя в bТВ, докато не получим извинение”.

Калин Манолов, журналист:

„Героите“-кадесари от рекламното филмче на bТВ, излъчено в неделя, пропуснаха една малка подробност: поне двама от тримата разстреляни за атентатите 1984-1987, са АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

 

Първият, Елин Демирев Маджаров с предишно турско име Емин Мехмедалиев Алиев, е продавач на сладолед в автогара “Запад“ в Бургас, бивш сервитьор от елитни бургаски заведения. Той поддържал връзки с хора от турското консулство в Бургас, пътувал често из Североизточна България, събирал и предавал сведения за лица, изповядващи исляма, които имали желание да се изселят от страната. Явно някъде сгафя в двойната си игра, и го изхвърлят от ДС.

 

Друг от терористите, Алцек Чакъров – моряк в “Океански риболов“, е действащ сътрудник на Държавна сигурност! Също двоен агент – работи и за турското разузнаване с

псевдоними Абдула, Дениз, Моряка.

 

Елин Маджаров, Алцек Чакъров и Сава Георгиев са разстреляни през септември 1988 в Софийския централен затвор. Братът на Елин, Севдалин, получава 6 години. Амнистиран е от Желю Желев в началото на 1990 г.

 

Има и пети съучастник – действащ офицер, който чрез второ лице предава взривни материали на терористите. Официалната версия за него е, че се хвърля през прозореца по време на разпит и умира на място пред сградата на Главното следствено управление.

 

И до днес на пръсти се броят хората, видели работните дела на агентите Елин и Алцек, както и оперативните дела на ДС – “Мерзавци“ и “Двуличник“ срещу членовете на терористичната група. Така и не бе изяснено кой е финансирал атентаторите и тайна ли са били за спецслужбите срещите на Алцек Чакъров с турския

разузнавач Кадир Сойлу от консулството в Бургас. Никой още не е отговорил и защо Алцек Чакъров е бил включен от ДС в „оперативно-издирвателните мероприятия“ срещу собствената му терористична група????

 

Но иначе кадесарите са герои и са предотвратили превръщането на България „във втори Кипър“…

Финалът на филма бе потресаващ: едно от ченгетата заяви, че се оказало, че „интеграцията на ислямизирано население е практически почти невъзможна“.

Ми да ги преименуваме пак, бе, другари-кадесари!”

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ