Свържете се с нас

Рецепти

Бананов кекс с парченца шоколад

Публикувано

на

Тип ястие:десерт

Вид меню:лакто-ово-вегетариански,вегетариански

ВРЕМЕ – 70 мин.
ПОРЦИИ – 6
ПРОДУКТИ
230 гр.брашно тип 500
2 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.сол
3 бр.банани
1 с.л.краве прясно мляко
1 ч.л.канела на прах
90 гр.масло
80 гр.захар
80 гр.кафява захар
2 бр.яйца
150 гр.шоколад
Начин на приготвяне
Смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер, сол.
В друга купа намачкайте бананите заедно с млякото и канелата.
В трета купа сложете маслото и двата вида захар и разбийте с миксер. После добавете яйцата, едно по едно и след всяко разбърквайте. Към тази смес прибавете банановата смес, а после и сухите съставки. Разбъркайте всичко с шпатула.
Накрая прибавете шоколада, нарязан на парченца и разбъркайте финално. Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете на 180 С около 60 минути (проверете с клечка).

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Палачинкова торта с кондензирано мляко

Публикувано

на

Продукти: 500 мл прясно мляко, 150-170 г брашно, 200 г заквасена сметана (20% масленост), 200 г кондензирано мляко със захар, 4 яйца, 3-4 суп. лъж. олио, 3-4 суп. лъж. 2-3 суп. лъж. топла вода, 1 суп. лъж. какао, 1 пак. масло, 1/4 ч. лъж. сол,

 Приготвяне: В купа се смесват млякото и яйцата. Добавете брашното, 2 суп. лъжици захар и сол. Разбъркайте добре с помощта на тел и добавете 2-3 суп. лъжици растително масло.

От полученото тесто изпечете тънки палачинки. Оставете ги настрани, за да се охладят.

В отделна купа се смесват заквасената сметана и кондензираното мляко.

Върху тортена чиния поставете една палачинка. Намажете я със сметановия крем и покрийте с палачинка. Продължете по същия начин, докато палачинките не свършат. Последната палачинка се намазва с крем и тортата се поставя в хладилника за няколко часа.

В малка тенджерка смесете захарта, какаото и маслото. Прибавете гореща вода и поставете на котлона да се загрее.

Полейте палачинковата торта с какаовата смес и върнете на студено за още 10-12 минути.

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Радомирска кавърма

Публикувано

на

Апетитно и засищащо ястие за цялото семейство

Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти

800 г свинско месо

1 к.ч. разтопена свинска мас

4-5 стръка праз лук

10-12 кисели чушки от туршия

5 яйца

1-2 сушени люти чушки

1 ч.л. червен пипер

8-10 зърна черен пипер

1 с.л. сушена чубрица

сол на вкус

Начин на приготвянe

Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на дребни парченца. Пържи се в сгорещената мазнина до пълна готовност, след което се изважда. Чушките предварително се накисват за половин час в студена вода. Почистват се дръжките и семената. Нарязват се на тънки ивички и се запържват леко в същата мазнина, в която се е пържило месото. Прибавя се праз лукът, нарязан на ситно. По желание може да се нареже и на колелца. Слагат се черният пипер, чубрицата и натрошените люти чушки. Когато празът омекне, сместа се поръсва с червения пипер и сол на вкус. Връща се изпърженото месо и се разбърква няколко пъти. Ястието се залива с предварително разбитите яйца и се оставя да къкри на слаб огън 2-3 минути, докато се пресекат яйцата.

lakomnik.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ