Свържете се с нас

Рецепти

Бананов кекс с парченца шоколад

Публикувано

на

Тип ястие:десерт

Вид меню:лакто-ово-вегетариански,вегетариански

ВРЕМЕ – 70 мин.
ПОРЦИИ – 6
ПРОДУКТИ
230 гр.брашно тип 500
2 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.сол
3 бр.банани
1 с.л.краве прясно мляко
1 ч.л.канела на прах
90 гр.масло
80 гр.захар
80 гр.кафява захар
2 бр.яйца
150 гр.шоколад
Начин на приготвяне
Смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер, сол.
В друга купа намачкайте бананите заедно с млякото и канелата.
В трета купа сложете маслото и двата вида захар и разбийте с миксер. После добавете яйцата, едно по едно и след всяко разбърквайте. Към тази смес прибавете банановата смес, а после и сухите съставки. Разбъркайте всичко с шпатула.
Накрая прибавете шоколада, нарязан на парченца и разбъркайте финално. Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете на 180 С около 60 минути (проверете с клечка).

коментара

Реклама
loading...

Рецепти

Фетучини Алфредо

Публикувано

на

Тип ястие: паста, спагети, основно
ВРЕМЕ – 20 мин.
ПОРЦИИ – 4
ПРОДУКТИ
75 гр.бекон
400 гр.фетучини
3 ск.чесън стар
1 с.л.брашно тип 500
1 ч.ч.краве прясно мляко
100 гр.пармезан
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.черен пипер млян
3 стр.магданоз пресен

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват според указанията на опаковката.
Беконът се нарязва на парчета и се запържва в загрят тиган за около 4-5 минути.
След това се вади в купичка. В същия тиган се запържва чесъна.
При чесъна се добавя брашното. Разбърква се леко и се разрежда с прясното мляко. Когато заври, се добавя настъргания пармезан.
Изчаква се да се разтопи, посолява се и се добавя малко от водата, в която са врели фетучините.
Накрая се добавят и сварените фетучини. Объркват се добре със соса. Добавя се бекона, наситнения магданоз и пипер. Ястието е готово за сервиране.
/kulinar.bg

коментара

Продължете с четенето

Рецепти

Кавърма по копривщенски

Публикувано

на

ПРОДУКТИ

500 гр.пилешко филе
2 гл.лук кромид стар
1 ч.ч.гъби печурки
3 ск.чесън стар
4 бр.чушки печени
2 с.л.доматено пюре
100 млвода
100 млвино червено
1 ч.л.чубрица
1щипкачерен пипер млян
1щипкасол
1щипкакимион
1 с.л.олио
4 бр.яйца

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на кръгчета и се размесва с пръсти за да се отделят лучните кръгчета. Чесънът се нарязва на ситно.

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържват лука и чесъна. Добавя се пилешкото месо и се запържва от всяка страна. Овкусява се със сол и черен пипер.

Гъбите се нарязват на филийки и се добавят в тигана, заедно с почистените и нарязани печени чушки.

Когато месото се запържи се добавя доматеното пюре, разтворено в 100 мл вода и червеното вино. Овкусява се с кимион и чубрица.

Сместа се разпределя в керамични гювечета и се пече за 10 – 15 минути в предварително загрята фурна. Малко преди да се извадят им се чуква по едно яйце.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ