Свържете се с нас

ВИДЕО

Проект на БСП „Визия за България“, представиха за първи път в Гоце Делчев и Благоевград

Публикувано

на

Проектът на НС на БСП „Визия за България“, започна представянето му за първи път в страната  пред членове и симпатизанти в Гоце Делчев и Благоевград. Срещата-разговор в Гоце Делчев бе организирана от ОбС на БСП и водена от председателят й Валери Сарандев. Трите теми заложени в диспута бяха: здравеопазване, сигурност и трудовата заетост. Трима ресорни депутати от БСП в 44-то Народното събрание взеха участие в срещата-разговор: проф. Георги Михайлов, член на комисията по здравеопазване, Иван Иванов, член на комисията по сигурност и Георги Гьоков, член на комисията по труда. Участие в срещата взе и депутатът на БСП от Гоце Делчев, Богдан Боцев. Като гост на срещата присъства и заместник-председателят на Националния съвет на БСП, Владимир Москов и кмет на Гоце Делчев.

Всеки от депутатите взе отношение по наболелите проблеми на страната предвидени в съответните теми на разговора а членове и симпатизанти на БСП и безпартийни граждани взеха неочаквано активно участие като задаваха въпроси и дава предложения на партията за решаване на диспутираните въпроси.

Професор Михайлов изрази възхищението си от дейността на общинската болница като отбеляза големите успехи на здравното заведение в областта на телемедицината и подчерта, че Гоце Делчев е пионер в тази област в България.

„Тук, в Гоце Делчев, за радост, престъпността е забележително ниска благодарение на местната власт“, каза депутатът Иван Иванов. Според направените проучвания на народният представител, Георги Гьоков, градът Гоце Делчев е спасен от голямата корупция в страната. А неврокопският народен представител Богдан Боцев изтъкна, че БСП цели промяна на системата а не просто да вземе властта.

На края на интересната среща-разговор продължила повече от два часа, на гостите от народното събрание бе предоставена честта да връчат членските карти на 15 новоприети членове на ОбС на БСП Гоце Делчев.

За всички, които проявяват интерес към срещата но не са имали възможност да присъстват, Топ Преса предлага подробен видео запис на събитието.

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“

Публикувано

на

Филип Синапов възпява традиционни сватбени обичаи в новата си песен

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи новият видеоклип на гласовития  Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“.

Песента е родопска и е безмензурна, речетативна, като единственият съпровод е на кавал. Виртуозното инструментално изпълнение е на прочутия български кавалджия Недялко Недялков, чието майсторство извайва красивата мелодия и рецитал на песента. Аранжиментът е на Виктор Йорданов-Кардама.

В песента Филип Синапов възпява традиционните едновремешни сватбени обичаи от Родопите, върху които е изгладен и целият текст на „Заим си конен ковеше“.

Лентата е заснета от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на забележителната Асенова крепост и в долината на Чепеларска река. В него участие вземат над 20 статиста, които пресъздават нагледното сватбените обичаи.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ВИДЕО! Връчиха 4-ти годишни награди „Златен гълъб“ на ОСО Гоце Делчев

Публикувано

на

Обществен съвет по образованието честваха снощи двоен празник – връчване на  четвъртите годипни награди „Златен гълъб“ 2019 и 15 години от учредяването на съвета.

Специалното жури от експерти в областта на образованието и обществените дейности номинираха ученици, учители и училища със забележителни успехи в областта на образованието, допринесли за издигане авторитета на общината. Наградите бяха разпределени в няколко категории:

„Ученик на годината“ от основно и средно училище.

„Учител на годината“, от основно и средно училище,

„Училище на годината“, основно и средно,

„Учител на годината“ от основно и средно училище.

Освен това, тази година бяха учредени и награди в три нови категории:

„Иновативност“,

„Вдъхновител“ и

„Приятел на детето“.

Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, получи новоучредената награда „Приятел на детето“.

Гост на светското събитие бе проф. Костадин Костадинов, както и съветници от общинската администрация, съветници, както и много учители от всички училища. В края на бляскавото лятно събитие, както на всеки рожден ден, на Обществен съвет по образованието, тържествено бе поднесена голяма торта с тематично богата украса и надпис „15 години заедно в предизвикателствата“.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ