Музика и настроение през лятото в Добринище

За седма поредна година в Добринище се проведе фолклорната поредица „Добринищко лято“ 2018. В рамките на десет съботни вечери пред публиката се изявиха самодейни групи от България и Македония. Всяка събота, по време на активния туристически сезон, магията на народните песни и танци събира на мегдана в Добринище стотици жители и гости на града.

Събитието бе организирано от НЧ „Димитър Благоев – 1925“ – Добринище и премина под патронажа на кмета на община Банско – Георги Икономов, и със съдействието на кметство Добринище.

Участниците, влюбени във фолклора, създадоха една неповторима атмосфера на веселие и много настроение. По традиция всяка съботна вечер изпълнителите обагряха централния площад в града с пъстри носии, благозвучни песни и народни танци. Жителите и гостите на Добринище имаха възможността да се насладят на талантливи самодейни групи и колективи от страната и чужбина.

Читалище „Димитър Благоев-1925“ посрещна децата с летни занимания сред природата -приказни срещи с интересни активни и логически игри от миналото. Забавните летни предизвикателства бяха много увлекателни и полезни. Децата показаха умения за работа в екип, наблюдателност в арт-работилници. Поредицата „Добринищко лято“ 2018 г. предложи на жителите и гостите лятно кино – всяка петъчна вечер. То беше посветено на българската филмова класика с прожекции на любимите на поколения българи филми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене