Свържете се с нас

Таблоид

Бой в детска градина в Гоце Делчев

Публикувано

на

Грозен скандал, който пре­расна в ръкопашен бой, днес потресе персонала на ОДЗ „Детелина“ в Гоце Делчев и минувачите по улицата.

Баща на 5-годишно моми­ченце заедно с приятелката си се нахвърлил върху баба­та и лелята на малката Сел­вие заради това, че двете жени не позволили детето да бъде изведено от детското заведение без знанието на майка му.

За евентуалните опити на Ирахим Саид от гърменското село Долно Дряново да взе­ме момиченцето от детската градина е била предупредена ден преди това директорката Крантева, съобщиха близки­те на детето.

Те настояха случаят да ста­не публично достояние, как­то и институциите да вземат мерки за осигуряване на спо­койствието на 5-годишното дете и неговата майка, които след раздялата с Ибрахим живеят при родителите на майката в Гоце Делчев.

Айше работи, детето ходи на градина и за него полагат грижи всички от семейство­то.

„Случайно отидохме с голя­мата ми дъщеря в детската градина, за да занесем един документ за нейното дете, на което му предстои да бъде преместено в друга група“, разказа за нелепия инцидент бабата – Невсе Зърбашева.

„В коридора буквално се сблъскахме с бившия съпруг на малката ми дъщеря, чието дете е в същата детска гради­на. Дъщеря ми и Ибрахим се разделиха преди година и по­ловина. Те живяха без брак и той напусна дъщеря ми заради друга, с която замина на работа в Англия. Двамата днес отишли да искат от ди­ректорката на детската гра­дина да им даде внучката ми Селвие да я изведат, на кое­то аз и голямата ми дъщеря се възпротивихме, тъй като майката беше на работа и не бе уведомена.

Обясних, че тя трябва да знае къде е детето й, което де факто взриви скандала. И двамата – бившият съпруг на дъщеря ми и неговата прия­телка Гюлфие Байрам, се нах­върлиха върху нас и започ­наха да ни бият, обиждат и заплашват, че ще ни убият и ще вземат детето. Нанесени са на мен и на голямата ми дъщеря вследствие на побоя травми по тялото и главата, за което ще си извадим ме­дицински свидетелства и ще си търсим правата в съда“, заяви Нефсе Зърбашева.

Тя допълни, че бившият й зет дори тръгнал с колата си да гази голямата й дъщеря и благодарение, че тя успяла да скочи настрани, била пре­газена само обувката й.

На място е извикана поли­ция и за скандала и побоя всички участници са разпи­тани в полицейското упра­вление, съобщи още трепере­ща бабата на Селвие.

„Нямат право от детската градина да дават детето на когото и да било без мое зна­ние. Ами ако не го върнат? Баща й не я потърси година и половина, сега от почти ме­сец си е в България и вместо да дойде сам да се разберем двамата като зрели хора за режима за свиждане на мал­ката с него, той отишъл да я краде от детската градина“, недоумява майката на 5-го­дишната Селвие, изплашена до смърт да не й вземат детето.

„Не мога и няма да съм спокойна да си дам дете­то при тези хора, кои­то за мен са морално неустойчиви. В Долно Дряново бившият ми съпруг дори няма условия да гледа детето. Там дори няма и нормална тоалетна. Съдът е определил режим за свиждане, но в момента той обжалва наложената му такса за издръжка, която е 150 лева на месец. Осъден е да плати със задна дата за година и половина издръж­ката и той обжалва точно това. Нека излезе решението на съда в Гоце Делчев и ще решим проблема със свиж­данията по определения ред.

Аз се отказвам от тези пари и от месечната издръжка, щом са му много, го освобож­давам и ще го декларирам в съда, че не искам издръжка, а искам детето ми да расте спокойно. Не искам малката да живее в този тормоз, а и тя самата не иска да ходи при него. Моли ми се денонощно да не я пускам при него. Де­тето се поболя, изнерви се, стресирано е, отказва да се храни, а е само на 5 години. Като навърши пълнолетие тя сама ще реши, сега само й вредим с тези скандали, по­боища и разгонвания.

Онзи ден ни засякоха с ко­лата на улицата, показваха ни средни пръсти, обиждаха ме пред малката, викаха по мен какви ли не мръсотии. Е, как да си дам детето, макар и за ден, на такива хора. Това за нея е стрес, който малката й главица не може да осмисли и разбере. Притеснявам се за детето си, притеснявам се и за себе си и родителите си, под страх не се живее, затова моля институ­циите да си свършат работата“, сподели майката на Селвие след скандала в детската гра­дина в Гоце Делчев.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

След среднощен екшън в Гоце Делчев и гонка с полицията! Задържаха Петър Велинов, опитал да проникне с взлом в автосервиз!

Публикувано

на

Петър Велинов е задържаният и обвинен за влизане с взлом в автосервиз в Гоце Делчев. Сервизът е собственост на Костадин К., а Петър, в съучастие със свои приятел опитали да проникнат в него в нощта на 24 юни. Те пробили патронника с бормашина, но през това време чули, че приближава патрулка.

Качили се на колата си и отпрашили с мръсна газ. Двамата успели да се изплъзнат на полицаите след среднощната гонка. По-късно единият от тях бе установен и задържан, а именно Петър Велинов.

Съучастникът му все още е в неизвестност. Велинов е от няколко дни в ареста, а днес се изправи пред Окръжен съд с искане за измяна на мярката му в по-лека. Предстои тричленният състав да се произнесе./struma.com/

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Община Петрич обхваща с нова социална услуга хора в неравностойно положение

Публикувано

на

Проектът „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора с увреждания“ е защитен по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 274 244 лева. Проектът обхваща възрастни, социално слаби жители на общината над 65 години, които са с увреждания. „ Ще се предоставят социални и медицински услуги чрез посещения в домовете, защото говорим за целева група от хора, които са с увреждания и в невъзможност за самообслужване. Освен храна те ще бъдат подпомагани със здравни грижи и психологическо консултиране. Това е изключително важно, особено за тези, които нямат близки при себе си“, посочи на среща с медиите кметът Димитър Бръчков. Той допълни, че по проекта ще бъдат обхванати минимум 100 души, но изрично уточни, че няма да бъдат връщани нуждаещи се извън този брой. Услугата ще се предоставя напълно безвъзмездно за срок от 18 месеца. Екипът, който ще предоставя здравно-социалните услуги ще включва социални работници, медицински сестри, рехабилитатори, психолог, шофьор. В Община Петрич има информация за лица, които пряко отговарят на условията за включване в новия проект, те са както от град Петрич, така и от селата. „Считам, че новото звено е важен момент от цялостната общинска социална политика за предоставянето на комплексна услуга на нуждаещи се жители на община Петрич. Така надграждаме утвърденото досега патрониране на нуждаещи се лица от звеното Домашен социален патронаж , което обслужва 325 души от цялата община, като сме обхванали освен града и селата от Подгорски, Кулско-Марикостински и Първомайски райони. Това беше и нашата цел като общинско ръководство – да разширим обхвата на услугата, за да стигне там, където е най-нужна. Освен това, действащата обществена трапезария на Петрич обслужва още 98 социално-слаби граждани. Така, че можем да отчетем една добре завършена социална услуга, изключително важна за хора, нуждаещи се от институционална подкрепа“, обобщи кметът.

Вторият проект, защитен от Община Петрич е съвместен с Община Струмица, Р Северна Македония и е по програма ИНТЕРЕГ. Община Петрич е водещ партньор, а самият проект касае осигуряването на допълнително оборудване за защита на населението от природни или причинени от човек бедствия. Продължителността на проекта е 18 месеца. По него се предвижда закупуването на високопроходим автомобил за община Петрич, както и два броя модули за оборудване за реакция при пожари и наводнения. Ще бъде проведено обучение на доброволци за действия при кризисни ситуации и по-добра информираност на подрастващите за реакция по време на кризисна ситуация. За реализацията на всички дейности по този проект Община Петрич получава безвъзмездно финансиране в размер на 209 163, 19 евро.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ