Свържете се с нас

Таблоид

Бой в детска градина в Гоце Делчев

Публикувано

на

Грозен скандал, който пре­расна в ръкопашен бой, днес потресе персонала на ОДЗ „Детелина“ в Гоце Делчев и минувачите по улицата.

Баща на 5-годишно моми­ченце заедно с приятелката си се нахвърлил върху баба­та и лелята на малката Сел­вие заради това, че двете жени не позволили детето да бъде изведено от детското заведение без знанието на майка му.

За евентуалните опити на Ирахим Саид от гърменското село Долно Дряново да взе­ме момиченцето от детската градина е била предупредена ден преди това директорката Крантева, съобщиха близки­те на детето.

Те настояха случаят да ста­не публично достояние, как­то и институциите да вземат мерки за осигуряване на спо­койствието на 5-годишното дете и неговата майка, които след раздялата с Ибрахим живеят при родителите на майката в Гоце Делчев.

Айше работи, детето ходи на градина и за него полагат грижи всички от семейство­то.

„Случайно отидохме с голя­мата ми дъщеря в детската градина, за да занесем един документ за нейното дете, на което му предстои да бъде преместено в друга група“, разказа за нелепия инцидент бабата – Невсе Зърбашева.

„В коридора буквално се сблъскахме с бившия съпруг на малката ми дъщеря, чието дете е в същата детска гради­на. Дъщеря ми и Ибрахим се разделиха преди година и по­ловина. Те живяха без брак и той напусна дъщеря ми заради друга, с която замина на работа в Англия. Двамата днес отишли да искат от ди­ректорката на детската гра­дина да им даде внучката ми Селвие да я изведат, на кое­то аз и голямата ми дъщеря се възпротивихме, тъй като майката беше на работа и не бе уведомена.

Обясних, че тя трябва да знае къде е детето й, което де факто взриви скандала. И двамата – бившият съпруг на дъщеря ми и неговата прия­телка Гюлфие Байрам, се нах­върлиха върху нас и започ­наха да ни бият, обиждат и заплашват, че ще ни убият и ще вземат детето. Нанесени са на мен и на голямата ми дъщеря вследствие на побоя травми по тялото и главата, за което ще си извадим ме­дицински свидетелства и ще си търсим правата в съда“, заяви Нефсе Зърбашева.

Тя допълни, че бившият й зет дори тръгнал с колата си да гази голямата й дъщеря и благодарение, че тя успяла да скочи настрани, била пре­газена само обувката й.

На място е извикана поли­ция и за скандала и побоя всички участници са разпи­тани в полицейското упра­вление, съобщи още трепере­ща бабата на Селвие.

„Нямат право от детската градина да дават детето на когото и да било без мое зна­ние. Ами ако не го върнат? Баща й не я потърси година и половина, сега от почти ме­сец си е в България и вместо да дойде сам да се разберем двамата като зрели хора за режима за свиждане на мал­ката с него, той отишъл да я краде от детската градина“, недоумява майката на 5-го­дишната Селвие, изплашена до смърт да не й вземат детето.

„Не мога и няма да съм спокойна да си дам дете­то при тези хора, кои­то за мен са морално неустойчиви. В Долно Дряново бившият ми съпруг дори няма условия да гледа детето. Там дори няма и нормална тоалетна. Съдът е определил режим за свиждане, но в момента той обжалва наложената му такса за издръжка, която е 150 лева на месец. Осъден е да плати със задна дата за година и половина издръж­ката и той обжалва точно това. Нека излезе решението на съда в Гоце Делчев и ще решим проблема със свиж­данията по определения ред.

Аз се отказвам от тези пари и от месечната издръжка, щом са му много, го освобож­давам и ще го декларирам в съда, че не искам издръжка, а искам детето ми да расте спокойно. Не искам малката да живее в този тормоз, а и тя самата не иска да ходи при него. Моли ми се денонощно да не я пускам при него. Де­тето се поболя, изнерви се, стресирано е, отказва да се храни, а е само на 5 години. Като навърши пълнолетие тя сама ще реши, сега само й вредим с тези скандали, по­боища и разгонвания.

Онзи ден ни засякоха с ко­лата на улицата, показваха ни средни пръсти, обиждаха ме пред малката, викаха по мен какви ли не мръсотии. Е, как да си дам детето, макар и за ден, на такива хора. Това за нея е стрес, който малката й главица не може да осмисли и разбере. Притеснявам се за детето си, притеснявам се и за себе си и родителите си, под страх не се живее, затова моля институ­циите да си свършат работата“, сподели майката на Селвие след скандала в детската гра­дина в Гоце Делчев.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

Болните от бруцелоза животни във Вуково станаха 4, 3 изчезнаха мистериозно, полиция издирва пастирите да ги изследват

Публикувано

на

Четири станаха заразените от бруцелоза животни от фермата на Иванка Натина в бобошевското село Вуково, където бе установена заболяла преди дни овца. В същото време мистериозно изчезнаха три животни, а двама от пастирите ги издирват с полиция, след като избягаха.

Вчера д-р Сапаревска от РЗИ – Кюстендил, клон Дупница, е отишла на място да вземе кръвна проба от хората, които са се занимавали с животните във фермата.

Директорът на РЗИ д-р Златко Величков съобщи по телефона: “Взета е кръвна проба само на един от пастирите, който е бил във фермата. Чрез полицията се издирват още двама. Потърсили сме съдействие да издирим всички, които са имали досег до стадото, за да бъдат изследвани. Бруцелозата е заразно и опасно заболяване за хора и животни. Няма ограда на обора, свинете са издълбали огромни дупки. Всички животни – овце, прасета, са пуснати безстопанствено по полето. Ветеринарите трябва да вземат спешни мерки, за да не се разпространи тежкото заболяване в района”, категоричен е д-р Величков.

Единият от пастирите на име Любчо от Рила е избягал заедно с козата, която отглеждал с другите животни във фермата, още когато се установила бруцелозата. Вчера с полиция е издирван в града, но в дома му не са открити нито той, нито козата.

Кметът на Рила Георги Кабзималски съобщи за “Струма”: “От полицията го потърсиха на домашния адрес, но Любен го нямаше, търсиха го и в с. Смочево, където работеше, преди да отиде във фермата във Вуково, но и там го няма”, каза Кабзималски.

Издирват се с полиция още двама души, които са имали досег с животните. В сряда вечерта стана известно, че от стадото на Иванка Натина освен болната овца липсват още две.

За случая на бруцелоза не е уведомена и областната управа в Кюстендил. Ресорен отговорник е зам. областният управител Райчо Цветин. Той потвърди, че от стадото са изчезнали общо три овце и допълни, че е научил за огнището на бруцелоза от медиите.

“Никой не ме е уведомил, че в областта има такова опасно заболяване по животните. В такъв случай се свиква епизоотична комисия и се вземат мерки да не се разпространи заразата. Ще пламне епидемия и ще се наложи да се убият много животни в Бобошевско”, изрази притесненията си Цветин.

Вчера все още не бяха готови повторните проби, взети от стадото във Вуково. Възникна и въпросът, като са вземани периодично кръвни проби от ветеринар, дали те са отразявани коректно в документацията. Случаят с болната от бруцелоза овца лъснал чак при изследване на животни в Бобошевско по програма на БАБХ. Тогава засекли, че в документите, попълвани за пред БАБХ, са написани отрицателни резултати, а всъщност пробата от болното животно била положителна.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Загадъчна гледка: В небето се появи порта към Рая, а пред нея… (ВИДЕО)

Публикувано

на

Социалните мрежи буквално завряха, след като бе публикувано видео с уникална небесна гледка.
В Интернет все по-голяма популярност набира клипче, на което е запечатано загадъчно явление, заснето в небето над Китай. Кадрите са направени от група туристи, пише Блиц.
Всички започнали да сочат с пръст към небето, а когато операторът вдигнал камерата нагоре, в обектива му попаднала огромна странна фигура. Тя наподобява ангел с крила, а зад гърба й се вижда съоръжение, покрито с шипове – също като портите на рая. На клипчето се различават и други детайли, които не могат да бъдат обяснени по никакъв начин.

Скептиците твърдят, че става дума за мираж. Китайските мегаполиси са известни по цял свят с мръсния си въздух и мнозина смятат, че частиците от вредните вещества в атмосферата пречупват светлината, действайки като вид леща. Благодарение на това очертанията на различните обекти от земята се отразяват в смога, изкривяват се и променят пропорциите си. Това важи с особено голяма сила за мегаполиси с мащабите на Пекин и Шанхай, но в Поднебесната империя изобилства и от други населени места, които са гигантски спрямо мащабите на Европа. Именно в градовете с най-голяма концентрация на хора смогът е най-интензивен, припомнят експерти.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ