Нов дом за незрящите Нурел и Феим и малкия Денис

Незрящите родители Нурел и Феим и малкият им син Денис от вчера са в нов дом. Младото семейство досега живееше в стая на студентско общежитие, защото бащата е четвъртокурсник по право в ЮЗУ „Н. Рилски“. Условията в стаята обаче бяха тежки, мястото отесня и след като на 15 август м. г. им се роди бебето Денис.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов веднага разпореди да им се предостави общинско жилище. След основен ремонт и пълно и модерно обзавеждане, семейството вече се нанесе в апартамента.

„Благодарни сме на кмета на общината, на десетките фирми и многото хора, които ни помогнаха, за да се радваме сега на отлични условия за живот“, каза бащата Феим.

Строителна фирма пое ремонта, а след това фирми за мебели, бяла техника и обзавеждане за баня им помогнаха да стегнат тристайния апартамент.

„Много доброволци също ни помогнаха, с каквото могат. Обаждаха се хора не само от страната, но и от чужбина“, не пести благодарности семейството.

Заради рядкото заболяване на детето – аниридия, осветителните тела са с много малка мощност, така че да се светят силно в очите му. За малкия има всички условия да расте и се развива. Детско легло, кошарка за игра, проходилка, специална масичка за храна, дори и детски батут са подарили добри хора на семейството.

Антоанета Маскръчка

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене