Тръгва проверка за качеството на местните „био храни“ – Осиковско сирене, Баничански кашкавал….

 След скандалната публи­кация след изследването на вестник Топ Пре­са – югозападния таблоид, Агенцията по безопасност на храните – Благоев­град, ще стартира проверка. Преди десетина дни от страниците на най – четеният вестник в югозапада, изле­зе новината за име­нитите продукти в региона на Гоце Делчев – «Осиков­ско сирене», мес­ни продукти «Бай Лазар», сирене и кашкавал от Бани­чан, Мосомишко месо и пр. с доказателства от свидетели че тези продукти превърнаха в празни изрази, а собствениците си накупиха луксозни коли за сметка на качеството!

Измамени. Така се чувстват по­требителите на хранителни продукти в района на Гоце Делчев. Констатацията е на вестник Топ Преса – югоза­падният таблоид и е след­ствие проучване на пазара сред местните потребители. Проучването беше направено след редица сигнали в редакцията на медийната група, издаваща вестника за това, че повече познати уж добри хранителни продукти започ­ват да губят качеството си…

Става въпрос за хранителни стоки които до скоро бяха познати като „топ“ продукти, качествени и изключително добри…. По познатата схема след налагането на търгов­ската мар­ка, обаче въпросни­те проду­кти вече се предлагат  с влошено качество. Един от най-изразителните примери за това производително без­очие е така известното „оси­ковско сирене“. Мандра в гърменското село Осиково, за нула време направи уникал­но име, в местния хранителен бранш, предлагайки млечни продукти, с уникално качество за цената си. Сиренето на въпросната мандра, познато повече като „Осиково“, стана истински хит. Последно време обаче продуктите на въпросната мандра, се предлагат на масовия потребител със силно намалено качество. „Собствениците на мандрата бързо намериха складовете за сухо мляко в София…“, споделят ни местни потребители къде с ирония къде с разочарование.

След като множество от нашите читатели реагираха доста активно по този наш материал, редакционният съвет на Топ Преса се обър­на към местната институ­ция, отговаряща за контрола по качеството на храните с ръководител доктор Михаил Бащавелов. От кабинета на доктор Бащавелов ни увери­ха, че въпросните произво­дители и споменатите про­дукти ще бъдат проверени и ако не отговорят на изисква­нията на българското зако­нодателство, дори спрени от производство. Очаквайте резултатите от тези провер­ки!

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене