Единият от братя Галеви още дължи такса смет

Ангел Христов-Геле, единият от обявените за междунаяродно издирване от май 2012 г. братя Галеви, е в списъка на некоректните платци на община Сапарева баня. Неофоциално се коментира, че Христов дължи около 14 хил. лева.

Преди да изчезнат, за да не влязат в затвора с присъди за по 5 години за организирана престъпна група и рекет, Ангел Христов и другият „брат“ Пламен Галев държаха разкошно и огромно по размери имение в с. Ресилово. Там сега живеели жената на Ангел Христов и децата му. Докато съпругата и децата на Пламен Галев са в Лондон, казват местни хора.

Такса „смет“ за огромния имот обаче не е плащана. Юристи казват, че имението се води на офшорни фирми на Сейшелските острови и братя Галеви не притежават нищо в Ресилово. Затова и такса „смет“ трябва да се плаща от други. Пламен Галев и Ангел Христов още се водят адресно в Ресилово и неизменно са в избирателните списъци преди всеки вот. Не могат да бъдат извадени от списъците, поясняват от кметството.

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев се опитва да събере неплатените такси към общината чрез съдия-изпълнител. Така по негово нареждане се появи списъкът с имената на некоректните платци, окачен на „стената на срама” в общината.

В списъка фигурират и имената на приближени до Братя Галеви. Общината изпратила писма до физически и юридически лица, че чрез съдия-изпълнител ще търси неплатените суми. Собственик на хотел например дължи над 90 000 лв. данъци, не е плащал от 2007 г. до момента.

При разговор с него той се извинил, че не знаел каква е цената на такса смет. Други се оправдават, че пред техния имот няма кофа за смет и затова не плащат.

На съдия-изпълнител са дадени и физически лица, които дължат от 300 до 16 000 лв. на общината, заяви кметът Гелев.

 

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене