„Пирин” загуби от „Лудогорец” с 1:5

Пирин Благоевград

„Пирин” загуби от „Лудогорец” с 1:5 в първата футболна контрола у нас за 2014г. Чаканият с голям интерес двубой привлече повече от 1500 зрители на стадион „Христо Ботев” в Благоевград. Сред зрителите бяха кметът д-р Атанас Камбитов и собственикът на „Лудогорец” Кирил Домусчиев. За съжаление на публиката обаче още до 20-ата минута шампионите от „Лудогорец” поведоха с 3:0 и убиха интригата в играта.

Общо 28 футболисти на Лудогорец взеха участие в първата зимна проверка на шампиона, която приключи с победа 5:1 над „Пирин” Благоевград. Старши-треньорът на „орлите“ Стойчо Стоев даде шанс на трима от юношите – Денис Цолев, Олег Димитров и Томас Цвятков, както и на новото попълнение Йерун Луму, който дори блесна с красив гол в дебюта си.

Пред погледа на своя собственик Кирил Домусчиев шампионите стартираха силно мача, но поне в началото завършващия удар липсваше в играта им. „Пирин” показа потенциал да играе на контраатака, ала в 8-ата минута логичното се случи и гостите откриха. Капитанът Стоев допусна грешка при изнасянето на топката, която след рикошет се озова у Жуниор Кишада, а бразилецът с лекота откри.

„Лудогорец” пропусна два изгодни шанса да увеличи резултата и въпреки това второто попадение не закъсня. В 12-ата разградчани направиха добра атака, при която Мишо Александров проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Дани Абало с пета пусна към Кишада, който не сбърка – 0:2.

Преднината на евроучастника ни стана класическа в 22-ата минута благодарение на чудесно изпълнен пряк свободен удар от Себастиан Ернандес. Колумбиецът завъртя кълбото над стената от около 20 метра и не остави шанс на Бахтерлиев.

Преди и на почивката треньорът на „Лудогорец” Стойчо Стоев извърши общо 10 смени, като единствено Шоко от титулярите започна втората част. Специалистът продължи със смените в 60-ата минута, когато Йерун Луму се появи на терена за своя дебют.

Малко след това обаче „Пирин” намали изоставането си. В 66-ата Туджаров със страхотен шут отдалеч свари неподготвен националният страж Владислав Стоянов и шампионите инкасираха първи гол във вратата си за 2014 година.

Луму се включи доста дейно в мача и в 69-ата минута вратарят Бахтерлиев отрази един негов удар, преди да капитулира четвърт час преди края. Тогава Марселиньо спря топката за младия холандец на около 20 метра от голлинията, а той с левия крак я завъртя в долния десен ъгъл на вратата за 1:4.

Две минути по-късно, в 77-ата друга резерва – Теро Мантула оформи крайния резултат, след като Моци продължи с глава центриране от ъглов удар, а от няколко метра финландският защитник нямаше как да сбърка.

 Вдругиден „Лудогорец” лети за Анталия, където ще продължи подготовката си за втория дял от сезона.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене