Оставиха в ареста 27-г. М. Асенов, обвинен за убийството в „Гиздова махала” в Дупница

Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста 27-годишния Милчо Асенов от Дупница, задържан като обвиняем за убийството в „Гиздова махала”. Постоянната мярка за неотклонение поиска прокурорът от Окръжна прокуратура Бисер Любенов.

„Госпожо съдия, моля да ми наложите по-лека присъда, тъй като имам 3 деца и искам да се грижа за тях. По професия съм строител, но съм учил само до пети клас”, заяви Асенов.

„В момента ние заседаваме по мярка за неотклонение „задържане под стража”, а не раздаваме присъди”, отговори съдия Братанова. Тя остави в ареста задържания за убийството, тъй като по работния текст на обвинението строителят е застрашен от 10 до 20 години „лишаване от свобода”, има и други осъждания и съществува реална опасност да се укрие.

Милчо бе представляван от служебен защитник от Дупница. Адвокатът му Георги Лозенски поиска мярка, различна от задържането под стража. В залата младият мъж бе въведен дори и с пранги на краката.

Както „Струма” писа, до вендетата се стигна след скандал между две ромски фамилии. Първоначално причина се оказала вражда между две 7-годишни момчета. Последвали и шамари между тях, което разгневило по-възрастните членове на семействата. В масовото меле са участвали поне 15 човека, сред които мъже и жени. 30-годишният Стефан Кирилов бе намушкан с нож в гърба в областта на сърцето. Въпреки оказаната спешна медицинска помощ по-късно раненият мъж е издъхнал в дупнишката болница.

„Не знам точно кой е предизвикал конфликта, но е факт, че жертвата има 15 осъдителни присъди. Те са основно за побоища и кражби“, заявиха работещи по случая.

Милчо Асенов също е осъждан. За да няма напрежение в „Гиздова махала”, през последните 24 часа имаше засилено полицейско присъствие.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция – Софийски апелативен съд, в тридневен срок, считано от петък.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене