Паника сред жителите на село Кърналово, започва строеж на крематориум, жителите с подписка, селото „на нож“!

В петричкото село Кърналово от няколко дни се носи слух, че ще се строи крематориум. Това притесни местните жители, които дори са направили и подписка против подобно застрояване.

Хората дори изразиха пред Struma.com намерение, ако започне такъв строеж да обявят гражданско неподчинение. За да проверим какво се случа, потърсихме кмета на селото Стоян Бойчев. Ето какво каза той:“ Тази сутрин бях посрещнат от възрастни жени доста нападателно и от тях разбрах, че дори върви подписка в селото против, в която вече има събрани над 100 подписа.

Имам предположения от къде тръгва този слух, но ще ги запазя за себе си. „- каза той. Аз не знам да има някой подобно намерение да строи тук в селото крематориум. В кметство Кърналово не са подавани подобни документи и няма подобно намерение. Категорично заявявам, че аз съм против това да се прави крематориум в селото. Хората също са против.

В края на разговора кмета Бойчев заяви, че предизборната кампания вече е в разгара си и смята, че на политическа основа се пуска слуха, за да се създаде смут в хората.

Потърсихме отговор и от община Петрич, от където заявиха, че подобно инвестиционно намерение при тях не е постъпвало. Също така администрацията няма намерение да изгражда крематориум на територията на общината.

Ани Георгиева

struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене