Свържете се с нас

ВИДЕО

(ВИДЕО) С голям концерт в Гоце Делчев отпразнуваха 133 години от Съединението на България

Публикувано

на

С голям концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Пирин“, Благоевград, в Гоце Делчев отпразнуваха  133 – та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. За голямото историческо събитие за нашата Родина, община Гоце Делчев реши да зарадва всички жители и гости на града и общината с празничен концерт на прочутият благоевградски ансамбъл.

Съединеието е самостоятелно българско дело, замислено, осъществено и защитено от българския народ. В него участват всички среди на обществото – от народа и интелигенцията  до правителството и княза.

Стотици жители и гости на града и общината, културни дейци, общественици, като и кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов празнуваха заедно забележителното историческо събитие за българската държавност.

За тези, които нямаха възможност вчера в късният следобед да се насладят на изключитело приятното културно събитие в Гоце Делчев, Топ Преса предлага на многобройните си зрители и читатели пълен запис на прекрасният концерт на ансамбъл „Пирин“ от Благоевград.

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“

Публикувано

на

Филип Синапов възпява традиционни сватбени обичаи в новата си песен

В ефира на Фен Фолк ТВ премиера направи новият видеоклип на гласовития  Филип Синапов – „Заим си конен ковеше“.

Песента е родопска и е безмензурна, речетативна, като единственият съпровод е на кавал. Виртуозното инструментално изпълнение е на прочутия български кавалджия Недялко Недялков, чието майсторство извайва красивата мелодия и рецитал на песента. Аранжиментът е на Виктор Йорданов-Кардама.

В песента Филип Синапов възпява традиционните едновремешни сватбени обичаи от Родопите, върху които е изгладен и целият текст на „Заим си конен ковеше“.

Лентата е заснета от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на забележителната Асенова крепост и в долината на Чепеларска река. В него участие вземат над 20 статиста, които пресъздават нагледното сватбените обичаи.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ВИДЕО! Връчиха 4-ти годишни награди „Златен гълъб“ на ОСО Гоце Делчев

Публикувано

на

Обществен съвет по образованието честваха снощи двоен празник – връчване на  четвъртите годипни награди „Златен гълъб“ 2019 и 15 години от учредяването на съвета.

Специалното жури от експерти в областта на образованието и обществените дейности номинираха ученици, учители и училища със забележителни успехи в областта на образованието, допринесли за издигане авторитета на общината. Наградите бяха разпределени в няколко категории:

„Ученик на годината“ от основно и средно училище.

„Учител на годината“, от основно и средно училище,

„Училище на годината“, основно и средно,

„Учител на годината“ от основно и средно училище.

Освен това, тази година бяха учредени и награди в три нови категории:

„Иновативност“,

„Вдъхновител“ и

„Приятел на детето“.

Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, получи новоучредената награда „Приятел на детето“.

Гост на светското събитие бе проф. Костадин Костадинов, както и съветници от общинската администрация, съветници, както и много учители от всички училища. В края на бляскавото лятно събитие, както на всеки рожден ден, на Обществен съвет по образованието, тържествено бе поднесена голяма торта с тематично богата украса и надпис „15 години заедно в предизвикателствата“.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ