Радев: Подадохме си оставки, а какво ще стане – решава капитанът

Вътрешният министър Валентин Радев коментира оставката си в кулоарите на парламента. „Ние си подадохме оставките, а какво ще стане – решава капитанът„, заяви министърът в оставка.

По думите му неговата отговорност и тази на колегите му била да си подадат оставките и те го направили. „Има кой да решава, има капитани – ако използвам футболна терминология – има си треньори, има си ръководства на футболния отбор в парламента и те да решават“, обясни още Радев.

Той припомни тежкия инцидент с автобус в Бяла, при който загинаха 19 души. „Да сте чули за някаква оставка? Румен Петков беше министър, Тройна коалиция. Ние правим нещо различно. Каквото решат депутатите, каквото реши капитанът на отбора – ние го правим“, подчерта министърът.

Той отбеляза, че за 2017 г. са били спасени 28 човешки живота и допълни, че се полагат усилия, за да се намалят жертвите по пътищата. Радев коментира, че посоката на работа за осъществяване на тази цел е вярна. Той припомни, че за изминалата година 682 са били жертвите при пътнотранспортни произшествия.

 

/дарик

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене