Докога домашните любимци на някои„граждани“ ще серат навсякъде?!

Уважаема редакция, пиша ви по повод една случка, която за пореден път ми доказа, колко са злобни хората, които ни заобикалят. Докато се разхождахме с майка ми и синът ми, се разминахме с една двойка /мъж и жена/, горди собственици на един малък домашен любимец /куче/. Моята майка скоро се прибра от чужбина и ми разказваше за престоя си там. Видя домашният любимец, който си вършеше физиологичните нужди до едно дърво и просто сподели с мен, че при нещо такова в чужбина собственика на домашният любимец трябва веднага да замете и изхвърли изпражнението на кучето.

Както си говорехме отзад ни застига госпожата собственичка на кучето и започна нагло да ръкомаха с някаква найлонова торба. Видите ли тя носела нещо, с което да прибере фекалиите на кучето. Мила ми госпожо: Защо се засягате? Ние не говорехме за Вас. Обърнах се и просто казах, че съм възмутена от това злобно държание. Тя продължи да говори на висок тон и да обижда. Само да вметна, че сина ми ми каза след това, че въпросната торбичка, която тя размахваше пред очите ни съдържаше не фекалии, а храна за кучето.

Така че злобна госпожо, тъй като сте държавен служител и би трябвало да знаете наредбите в тази държава и в частност на Община Благоевград искам да ви наблегна на следното нещо: В НАРЕДБА ЗА РЕДА НА РЕГИСТРИРАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА И КОТКИ – ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ И ОВЛАДЯВАНЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА И КОТКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД
Раздел III
Присъствие на куче – домашен любимец на обществени места
5. Да събира и изхвърля в съдове за отпадъци екскрементите на кучето- домашен любимец;
Чл. 12. (1) Забранява се присъствието и разхождането на кучета- домашни любимци:
1. На територията на детски градини, ясли и училища;
2. На територията на здравни заведения;
3. На територията на обособени детски и спортни площадки;
4. На територията на градските паркове и градини, или определени части от тях, които не са определени със заповед от кмета за разхождане на кучета- домашни любимци;
Прочетете ги и и ги запомнете. Споменавам и училището, защото Вие бяхте точно до такова. Не бъдете толкова злобни, злобата унищожава човека. Ние не говорехме за вас, а просто си коментирахме докато се разхождаме.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене