Бивша учителка даде 14 000 лв. на „ало“ измамници, роднините и разкриха измамата, но парите ги няма

Крупна „ало“ измама докара възрастна жена и нейните близки до състояние на инфаркт, след като даде всичките си спестявания на телефонни измамници. Инцидентът е станал в неделя около 16. 30 часа, като непознато за нея лице, се обадило по телефона, представило се за полицейски служител и поискало съдействие за залавяне на телефонни измамници. В Петрич това са най-честите телефонни измами.

80 годишната бивша учителка Елена Попова, без да се замисли събрала всичките си спестени пари, и ги оставила пред един от близките контейнери на улица в квартал „Поляните“, до къщата на починал наскоро много голям петрички бизнесмен. Своевременно жената сигнализирала на сина си Виктор , който е мощен бизнесмен и му съобщила, че помогнала в акция на петричката полиция за залавянето на телефонни измамници.

Така станало ясно, че тя е „подарила „ всичките си 14 000 лв. на неизвестния обирджия, представил се като зам. началник на петричката полиция. В Петрич от подобен вид престъпения страдат най-често възрастните хора. Преди седмица отново по познатата схема, бе ужилена жена, майка на чиновник, а преди нея тъщата на служител на Общинска служба „Земеделие“ Перусанов, бе ужилена от телефонни терористи също с крупна сума пари в левове.

От ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите. За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене