Започна санирането на пет блока в Петрич по ОП„Региони в растеж“ за 1 960 000 лв.

Започна санирането на пет блока в Петрич, които са одобрени по оперативна програма „Региони в растеж“. 244 домакинства ще бъдат облагодетелствани от дейностите по саниране на сградите. Общата стойност възлиза на 1 960 000 лв. Два от блоковете се намират на панорамната улица „България“, която бе напълно реконструирана по програма по времето на бившия кмет на Петрич, Вельо Илиев.

Това са блокове под №30 и32. с общо 60 домакинства. Останалите два блока, се намират на улица „Сандо Китанов“ и петричани ги знаят като блок „Лебед“ и блок „Явор“. Улицата в момента се ремонтира, като първо бе сменен водопровода, след което ще бъде асфалтирана наново. Домакинствата, в двата блока са общо 154. И последната сграда с общо 30 самостоятелни жилища и домакинства се намира на улица „Екзарх Йосиф“.

Средствата за санирането на петте блока идват по ОП“Региони в растеж“, докато други 21 входа в блокове в панелните квартали на Петрич, Самуил „ и „Изток“ ще бъдат санирани със средства, отпуснати на община Петрич по Национална програма за енергийна ефективност на многопрофилни жилищни сгради на обща стойност 6 015 134 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене