Подробности! Нагла измама в Гоце Делчев!

Организатори на търговски семинарив хотел Неврокоп измамиха десетки в града!

„Здравейте, уважаеми журанлисти от Топ Преса. Пиша, защото се чувствам длъжен да предупредя за настояща измама.

Звънкат ви по телефона от фирма Уоол Премием или Велмак Лукс, уж правят ан­кета, това същност не е от значение за самата изма­ма, но като съм почнал, пи­тат дали се интересувате от екологично чисти продукти, използвате ли препарати за почистване, питат ви на кол­ко сте години и в общи линии с това се приключва.

На другия ден звънят отно­во и ви питат, дали желаете да ви направят презента­ция на нов, революционен екологично чист почистващ уред, които работи само с вода, като това не ви задъл­жава да го купите, а само да ви демонстрират в домашни условия, за какво иде реч, при това задължително все­ки получава малък подарък за дома ( в моя случай – го­ляма вилица за месо ).

Какво се случва после… Идва един готин усмихнат младеж, които започва да обяснява, в последствие вади една парочистачка, с размер на прахосмукачка и започва да чисти. В ин­терес на истината уреда се справи доста добре при нас. Има много приставки, екс­три и т.н. Обяснява че рабо­ти на системата на сухата пара (пара, която е 5% вода всичко друго е въздух), при налягане 8 бара и темпера­тура 160 градуса. Показва и разни микрофибърни кър­пи, които същност били тер­мофибърни (такова животно нема), някакъв препарат и така. В общи линии с това се приключва и идва момен­та, в които ви казва цената, която е 3800 лева !!! За мини пакета – всички приставки, без там наяква ютия и ос­вежител за въздух. Човек се замисля и си казва че това е сериозна инвестиция от типа на прахосмукачка Rainbow, защото уреда наис­тина чисти добре.

Реших да пиша, защото го потърсих в интернет и от­крих че уреда е с цена 489 долара !, а с експресна дос­тавка за България – 3 до 5 календарни дни цената стъпва на 532 долара!!!“

Всичко започна с това пис­мо добро в редакцията на Топ Преса преди дни. Оказа се че в района на град Гоце Делчев, същите фирми ор­ганизират информационни семинари в хотел Неврокоп, на които канят предимно зрели, възрастни хора за да им правят презентация. От къде имат данните на този хора? Нашето разследване показва че повече от ужиле­ните от тази схема за клиен­ти по някакъв начин на ТБИ­АЙ Банк, което според нас води към следа в схемата за търговия с лични данни. Схе­мата е …. скандално проста, като хората на презентация, натиска ги да си изключат телефоните, презентират прахосмукачката и дори ра­зиграват томбола. Изненада – човек от Гоце Делчев пече­ли уж налага да – безплатна прахосмукачка за 3 бона. Викат го настрани да си взе­ме наградата и го карат да подпише два документа уж гаранция и документ за на­градата. И какво? Седмица след случая човека разбира че е сключил договор за ли­зинг… ПОТРЕСАВАЩО!

КЗП: НАД 50 ЖАЛБИ ОТ КЛИ­ЕНТИ СРЕЩУ ФИРМАТА СЪС СКЪПИТЕ ПРАХОСМУКАЧКИ

Между 50 и 60 са жалбите от клиенти в цялата страна до Комисията за защита на потребителите срещу компа­нията „Уоол Премиум“, съоб­щиха официално от КЗП.

Името на фирмата, която се занимава с директни про­дажби, нашумя тази седмица, след като стана ясно, че на 80-годишната хасковлийка Руска Делчева е била пробу­тана прахосмукачка за 1900 лева. Пенсионерката с доход от около 300 лева присъства­ла на презентация в читали­ще „Заря“, където й казали, че печели на томбола, а после се оказало, че всъщност си ку­пува нереално скъпа за ней­ните доходи прахосмукачка. Жената платила в брой 500 лв. и подписала запис на за­повед за оставащите 1400 лв. във вид на месечни вноски от по 140 лв. Възрастната жена обаче така и не разбрала, че подписва запис на заповед, а вероятно дори не знае какво означава това.

След публикацията от ком­панията „Уоол Премиум“ из­пратиха официално стано­вище с искане за право на отговор, в което заявяват, че ще върнат парите на жената, когато си получат уреда об­ратно, защото в законовия 14-дневен срок тя е поиска­ла разваляне на договора. Правото им на отговор бе публикувано в пълнота и без корекции.

Същия ден, в който бяха изпратени въпросите към фирмата, базирана в Пло­вдив, направихме запитване и до Комисията за защита на потребителите в София. Техният отговор обаче дой­де едва вчера, тъй като ком­панията оперира в цялата страна и на пресслужбата на КЗП е било необходимо вре­ме да събере информация от всичките си регионални служби.

В становището си от фирма „Уоол Премиум“ заявяват: „До този момент не е имало случай, в който да сме злоу­потре­били с дове­рието и волята на кли­ента, както и с ка­чество­то на пред­лага­ните от нас про­дукти. Като компа­ния с меж­дуна­роден опит, която работи повече от 10 годи­ни на пазара на ди­ректните продажби, презен­тираме нашите стоки пред различна публика, като под­робно ги информираме за техните функции и предим­ства, вида на договора, кой­то ще сключим, цени и начин на плащане на продукта“.

Оказва се обаче, се според официалната информация от Комисията за защита на по­требителите това не е така. „Жалбите в цялата страна са между 50 и 60“, заяви пре­саташето на КЗП Габриела Руменова. Тя уточни, че това са жалби на клиенти, които в 14-дневен срок са поискали да върнат продукта и да си получат парите, но им е било отказано. Със съдействието на КЗП всички тези клиенти са си получили парите, до­пълни Руменова. При тези, които са пропуснали 14-днев­ния законов срок да откажат покупката, няма какво да се направи, уточни тя.

Руменова не се нае с пред­положения колко са тези клиенти, които са пропусна­ли срока или пък не са се оп­лакали в КЗП.

ИЗМАМНИЦИТЕ ЛЪЖАТ ВЪЗ­РАСТНИ С ОФЕРТИ ЗА „ЛЕЧЕБ­НИ“ МАТРАЦИ

Възрастни хора са изма­мени с примамливи оферти за постелки и завивки, които лекуват всякакви болежки, срещу солен банков кредит.

Част от измамените са от Оряхово. Всеки от тях бил поканен лично по телефо­на в местния пенсионерски клуб. Там обещаната бесе­да на тема „здрав сън“ се превърнала в реклама на възглавници, одеяла и ма­траци, уж от камилска вълна и уж предлагани на половин цена.

Потърпевшата Росица Ан­гелова описва, че предста­вянето е било много слад­кодумно и омагьосващо. Марица Димитрова, също измамена допълва, че дю­шекът струва 800 лв, а въз­главницата – 100 лв. Теле­фоните на присъстващите в залата пък били изключени и така не можели да се кон­султират с близките си.

Моята майка в момента не може да проумее какво се е случило и защо го е на­правила. Дойде обаче мно­го доволна вкъщи, защото си е взела матрак, одеяло и възглавница за 1300 лева, посочва дъщеря на друга из­мамена.

Тъй като пенсионерите не могли да платят на място се сдобили и с кредит за 2 го­дини. Така заедно с лихвите сумата скочила на 1600 лв. Един довод обаче привляк­ъл възрастните като магнит – въпросните матраци щели да излекуват всичките им болки и ще ги откажат от приемането на всички видо­ве лекарства.

Продавачът е фирмата „Уоол премиум” ЕООД. На адреса в Пловдив управите­лят го няма – извън страна­та е.

Без отговор остава въпро­са, защо ужилените са изтег­лили кредитите от една бан­ка, а ще превеждат вноските в друга. Единици са успели да развалят договорите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене