Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО / Община Благоевград съди Калоян Ханджийски за твърденията му относно депото

Публикувано

на

Депото е най-големият проблем на Благоевград!

Това е категоричното мнение на кмета Атанас Камбитов. Днес пред медиите градоначалникът заяви:

В момента строителството на новото депо върви в срок – крайната дата е 17.12.2018 г.

На 22. август социалистите от Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово се обявиха срещу приемането на боклуците от Благоевград. Стана ясно, че повече от 3 пъти скача такса смет за три общини, ако благоевградският боклук се депонира в Гоце Делчев.

Имаше реакции от другите общини, които аз не приемам, коментира градоначалникът.

Тъй като изчерпахме възможностите за депониране в Разлог и Сандански, към днешна дата се депонира в Костинброд.

Сключихме договор с депонираща организация и в никакъв случай не е по-скъпо извозването и депонирането.

Кметът каза, че няма да позволи да се говори и пише срещу общината и работата. Множество служители от институцията са споделили пред Камбитов, че са притеснени, защото работят, а пък се говори, че нищо не правя.

Това бе уводната част, с която Камбитов негласно заплаши всеки недоброжелател на Благоевград със съд. А съвсем явно и по темата за депото кметът каза:

Първото дело ще бъде срещу Калоян Ханджийски за твърденията му относно депото. За откровени лъжи.

„Освен всичко друго, до нас вчера достигна сигнал, в който ясно се показва нарушение на кмета Камбитов по отношение на ПУДОС за сметището на Благоевград. Там има ясни закононарушения, които ще предам на прокуратурата. Те визират това,че се финансира проектът с пари за транспорт, тоест няма нищо общо с програмата,която не се изпълнява по предписание.Не се извозва, напротив – зарива се… Извършват се криминални действия, което за жалост ще окаже влияние на хората. Имитира се извозване, което не се случва на практика“, заяви на юлската сесия Ханджийски.

коментара

ВИДЕО

С театрално изкуство, ученици от Гоце Делчев, подпомагат връстници в неравностойно положение (ВИДЕО)

Публикувано

на

В навечерието на Денят на християнското семейство, ученици от училищния театър при Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев,  поставиха снощи пиесата „Корени и гранки“ по сценарий на учители по български език и литература.

Каузата на училищният театър бе да изнесат благотворително театралната постановка с цел, да подпомогнат ученици в неравностойно положение. „Раждаме се със зрънце доброта в себе си. Важно е да отгледаме това зрънце така, че не само да порасне но и да се множи“. За това, често сме част от благотворителните кампании в града“, казаха учениците от професионалната гимназия. „Корени и гранки“ е по сценарий, вдъхновен от творбата на Димитър Талев  „Железният светилник“, на учителите по български език и литература: ст. учител Марияна Малакова,  гл. учител Елена Търтова, и учителят Мария Кирева

Освен на благотворителната си кауза, НПГ посвещава театралният спектакъл на 120 години от рождението на своя патрон Димитър Талев и Денят на християнското семейство.

Освен да се включат в благотворителната кампания за подпомагане на ученици в неравностойно положение, неврокопчани имаха възможност да се насладят на завидно високото театрално майсторство на учениците-самодейци. Те възвърнаха споменът от позабравената вече атмосфера на театралната самодейност в града и още повече на ученическата самодейност.

За всички, които са нямали възможност да присъстват снощи на благотворителния спектакъл, Топ Преса предлага пълен запис на пиесата.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Труден успех с 1:0 на Банско срещу „Спортист/Своге/ в неделя (ВИДЕО)

Публикувано

на

Банско постигна труден успех срещу предпоследния „Спортист“(Своге), който опроверга прогнозите, че ще бъде „пушечно месо“ за козлите. Домакините взеха минимална победа с 1:0 в мач, който беше двубой между учител и ученик, в който ученикът надделя. Става дума за Димитър Крушовски, който игра преди години в „Пирин“(Гоце Делчев) под ръководството на наставника на гостите Иван Атанасов, за когото, от друга страна, срещата бе завръщане в града под Тодорка, където водеше тима през 2015. От друга страна „златният стрелец“ на Банско Христо Спасов пък показа точен мерник и продължи серията си от попадения. Именно той донесе успеха на своите в 70-та мин. Отбелязвайки своето попадение №17 от началото на сезона и зае еднолично първата позиция при голлмайсторите.

В 61-та страховит изстрел на Павел Головодов бе избит с мъка от стража на „Спортист“. В ответната атака Стоян Георгиев пробва същото  шут от 25 метра, изчерпвайки единствената опасност пред вратата на Банско, където Петър Начев внимаваше и не позволи топката да навести вратата му избивайки я с една ръка. В 75-та мин. Христо Спасов успя да се измъкне зад гърба на защитата и успя елегантно да прехвърли излезлия да го пресещне Александър Стоянов, отбелязвайки единственото попадение в срещата. На два пъти след това Милен Христов и Павел Головодов заплашваха съперниковата врата, но топката не пожела да влезе за втори път зад гърба на вратаря им.

По традиция, Топ Преса отново предоставя мнението на наставниците на двата отбора за домакинския мач в Банско.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ