Кой позволи на Elysium Club да покрива керамичното пано на фасадата на Младежки дом – Благоевград?

Може бе много от мла­дите благоевградчани не знаят нищо за Младежкия дом. Незнаят нито кога е направен, нито чий е проек­та, нито какви дейности са се извършвали и все още извършват там. Но едно е сигурно, всички помнят пър­вата модерна дискотека по­мещавала се в подземието на Младежкия дом, а имен­но дискотека „Графити“. Ди­скотека с дансинг, на който младите ходеха, за да танцу­ват.

Сега не е така, сега има барове, пиячка, наркотици, фитнес маняци с татуиров­ки и оскубани вежди и раз­крепостени момичета. Тези момичета идват от близките села, уж да учат в ЮЗУ, поне така знаят мама и тате… ама тук като ги повози някой батко в BMW или Porsche и бъдещето става по-розово. Та за тези съвременните тийнейджъри ще кажем, че проектирането на Младеж­кия Дом е дело на арх. Иван Битраков. Завършена е през 1972 г. Голям интерес пред­ставлява керамичното пано на фасадата на сградата. То се състои от две части, тематично свързани: “Слън­це” и “Икар”.

Негови авто­ри са Панайот Панайотов и Петя Панайотова. Някога с това пано хората си правеха снимки, сега то трудно може да бъде видяно, защото е по­крито с рекламен винил на Elysium Club. Защо ли? Кой е позволил това да се случи? Плаща ли наем за предоста­веното рекламно място, за­щото заведението все пак е под земята? Ако плаща, колко от па­рите влизат в касата на Младежки дом? Наши източници споделят, че шефа на клуба се тупа в гърдите, че плаща на Община Благоевград 7-8 000 лв. на месец. Може ли същият да покаже документ за платен наем за по­мещението за три месеца назад? Ние от Топ Преса счита­ме за ненормално керамичното пано на фасадата на Мла­дежки дом Благоев­град да бъде скрива­но с реклами и настояваме съоръжението да бъде пре­махнато.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене