Свържете се с нас

Политика

ЕКСПЛОЗИВНО! Топ Преса уволни похотливия чиновник с проститутките от ДФ“Земеделие“! ДОКУМЕНТ

Публикувано

на

Хюсейн Терзиев е дългогодишен служител в Разплащателна агенция – ДФ „Земеделие“ – Благоевград, като в момента е старши експерт в Регионален технически инспекторат и контролира най-големите бенефициенти на фонда е отстранен от длъжност, информираха ни от нациолантото ръководство на иниституцията. Ето какво ни пише в официално писмо Живко Живков – изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ :

УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ,

Живко Живков – изпълнителен директор на ДФ Земеделие!

Издавания от Вас вестник „Топ Преса“ – Благоевград излезе на 31 август 2018 г. с публикация на първа страница със заглавие „Държавен служител във Фонд „Земеделие’1 в Благоевград замесен в оргия с проститутки в Libido Bar!“. По лично мое разпореждане още в 9.15 ч. днес, 03.09.2018 г., започна проверка по случая. Образувано е дисциплинарно производство срещу Хюсейн Терзиев, старши експерт в РТИ в ДФ „Земеделие“ Благоевград. Терзиев е отстранен от работа до приключване на проверката.

Ръководството на ДФ „Земеделие“ има нулева толерантност към служители, които подронват името на институцията чрез нарушения на Етичния кодекс, на Закона за държавния служител, както и към опити за имами и некоректност от всякакъв характер. ДФ „Земеделие“ има статут на Разплащателна агенция в Република България, която администрира най-голямото по обем финансиране у нас от Европейския съюз. В тази връзка от служителите се изисква да бъдат коректни и да служат за пример не само при изпълнение на служебните си задължения, но и в личния си живот. За целта са разписани строги правила, с които служителите на ДФ „Земеделие“ биват запознати още при постъпване на работа и които стриктно следва да спазват.

С настоящото писмо изказвам благодарност както на целия екип на вестник „Топ Преса“ – Благоевград, така и на автора на статията Тодор Тодоров за изнесената информация за действията на Хюсейн Терзиев. След приключване на дисциплинарното производство ще Ви запознаем с решението по случая.

Вие доказвате, че в България все още има медии, които имат статут на четвърта власт и тяхната работа е да покажат истината.

С уважение:  Живко Живков – изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ ! “

За сведение на всички колеги журналисти и медии, тук можете да изтеглите оригинала на писмото и да го цитирате официаелно ! 

03.09.pismo_Top_Presa – 1111111

КОМЕНТАР НА РЕДАКЦИЯТА: 

За пореден път ще напишем стантартното начало на коментара- има смисъл! Топ Преса е безкомпромисна и няма да се свени никога ,щом стане въпрос за непристойно поведение и подобна арогантност на държавен чиновник или служител. Практиката в такива случаи, както правят повечето местни журналисти е да се свържат с въпросното лице на такива снимки, уж да му искат становището но се оставят на негово разположение, човекът да намери начин снимките да не бъдат ПУБЛИКУВАНИ. При Топ Преса се видя че такава практика не съществува. Ако разпологате с доказателства за корупция, подобно поведение и наглост от страна на хора облечени във власт свържете се веднага с нас – виждате има смисъл! БЛАГОДАРИМ ЗА ПРИЗНАНИЕТО НА НАЦИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ДФ ЗАМЕДЕЛИЕ И БЛАГОДАРИМ ЧЕ ЧЕТАТ ТОП ПРЕСА!

ПОЗИЦИЯНА НА ОБЛАСТНОТО РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯ ДПС ПО ТЕМАТА ОСНОСНО СЛУЧАЯ С ХЮСЕИН ТЕРЗИЕВ:

„Уважаеми журналисти, не знаем от къде Ви е попаднала информацията че въпросният служител на ДФ „Земеделие“ – Благоевград е „човек на ДПС“. Това категорично не отговоря на истината. Въпросното лице никога не е бил член на парията ДПС, нито свързан с нас по какъвто  да е начин. Партията се разграничава от това лице, още повече че срещу него е тръгнало дисциплинарно производство.  Молив да уточните тези факти и очакваме извинение за неправомерната намеса на името ни.“ Даде становище по въпроса областният лидер на партия ДПС„, Ведат Хюсеин специално за Топ Преса. От своя страна признаваче че има основание за извинение и го поднасяме. В крайна сметка важното е че изчистихме  системата от един похотлив содомистичен чиновник. Това е най – важното!

18+ / Държавен служител в Фонд Земеделие в Благоевград замесен в оргия с проститутки в LIBIDO BAR

коментара

Политика

Нова версия! Величка Цветкова била уволнена от Минка Капитанова? Злоупторебите на „заместник кмета“ прикрити като „снемане на доверие“?

Публикувано

на

Гръмно и тенденциозно преди дни беше обявена новината, че ГЕРБ Гърмен сваля политическото доверие от кмета на Гърмен и действията на кмета на общината Минка Капитанова около връщането и в редиците на Движението за права и свободи. Тази политическа маневра на практика подмени вота на хората и унищожи надеждите им, че община Гърмен се е избавила от лошите управленски практики и некомпетентното управление, властвало в продължение на 25 години, пишат в декларация местните гербери водени от Верхад Ислямов.

Изразена бе тревога от случващото се в настоящия момент. Остро бе осъдено поведението на кмета на общината Минка Капитанова, която си позволи да използва получените от Министерски съвет допълнителни средства за политически цели, като лиши от финансиране населените места с кметове от ПП ГЕРБ. Във връзка с това общинското ръководство на ПП ГЕРБ, реш и да оттегли от поста заместник-кмет на община Гърмен  Величка Цветкова, която е член на общинското ръководство на ГЕРБ-Гърмен.

Топ Преса обаче разполага със сигурна информация, че въпросната Цветкова не била „оттеглена“ , а и било заявено да напусне лично от кметицата Минка Капитанова, заради извършени от герберката злоупотреби. Случаят се е развил още миналата седмица, но деликатно потулен, с цел да не се всява излишн ополитическо напрежение. Бесни от този факт, местните гърмченски гърбери, пришили „уволнението“ на Цветкова като – „оттегляне“. Времето също е коствено доказателство на тази скандална версия. Скандалът между ГЕРБ и кметът на Гърмен, стартира преди месец когато беше уволнена съпругата на лидера на ПП ГЕРБ от апетитен общински пост, но тогава Цветкова тихо замълча и не взе никакво решение да съдейства на своите съпартийци. Всъщност цел Гърмен знае че за въпросната Цветкова политиката не е цел а средство за лични облаги. Нейното име придоби скандална известност, покрай сина и и скандално финансиране от ДФ“Земеделие“.

Ани Пандева и Петър Папазов от ГЕРБ-Гърмен, които в качеството си на бенефициенти на ДФ „Земеделие“ по програмата „Млад фермер“ получиха по 50 000 лева за отлеждане на гъби кладница, като не изпълниха задълженията си към програмата, а само усвоиха парите.  Това питаха пред ивреме жители на Гърмен директора на ДФ „Земеделие“ тогава днес министър на земедерието –  Румен Порожанов и настояват за нова проверка и изкарване на светло на имената на шепата герберски лобисти, които са променили протокола на проверяващите за неспазените условия по договора, с което на всичкото отгоре са осигурили и втория транш от средствата по „Млад фермер“ на Пандева и Папазов.

Ани Пандева е офис секретар на ПП ГЕРБ – Гърмен, а Петър Папапзов е син на Величка Цветкова, която е член на общинското ръководство на ГЕРБ – Гърмен.

По програмата „Млад фермер” двамата са спечелили финансиране по  50 хил. лв. със задължението да отглеждат в продължение на 5 години гъби кладница, на така наречените „пънчета“.

Във времето между 1 и 10 октомври 2015 година експертите от Разплащателна агенция са извършили задължителната за спечелилите финансиране по „Млад фермер” проверка на Ани Пандева и Петър Папазов, целта на която била да се установи дали спазват предварително одобрения бизнес план и дали са увеличили площта, на която отглеждат гъбите.

Проверката е била извършена от експертите Иван Атанасов и Десислава Христова от Разплащателна агенция – Благоевград, които съставили коректни протоколи за фактическите резултати. В тях описали, че бенефициентите Ани Пандева и Петър Папазов не спазват клаузите на бизнес плана и не само, че няма увеличение на площта, но и самите гъби не се отглеждат. Стопанството, за което са получили първоначалните 25 000 лева, било тотално занемарено.

Според заключенията на съставените протоколи, съответните бенефициенти следва да бъдат отстранени от програмата и да понесат финансови санкции, които изисква програмата „Млад фермер“. Това обаче не се случило, коментират както запознати от Разплащателна агенция – Благоевград, така и жители на Гърмен, кандидатствали за финансиране по същата програма, но неодобрени поради липса на политически протекции, какъвто бил случаят с офис секретаря на ГЕРБ – Ани Пандева, и Петър Папазов – син на члена на общинската структура на ГЕРБ в Гърмен Величка Цветкова.

Ето защо избирателите в община Гърмен от ГЕРБ не вярват на маневрата направена от местните гербери, напротив в нея повечет овиждат нещо гнило. Ще се случи ли политическият парадокс, Верхад Ислямов и компания на върнат на „бял кон“ бракуваният Ахмед Башев, който единствен има дивиденти от този скандал. Така с уронването на престижа на кметицата се засилват целите на Башев да я свал иот власт и да се върне на поста кмет на Гърмен. Според нас от местната медия, всичко е заради видимата политическа неграмотност на лидера на ПП ГЕРБ – Ислямов, който ако сам си вярва на приказките за кметицата, сам трябва да подаде оставка, защото той беше един от факторите Капитатова да стане кмет.

коментара

Продължете с четенето

Политика

Новите министри сядат в креслата на старите! Кой кой е от тях?

Публикувано

на

Вижте кратките им биографии

От днес кабинетът „Борисов“ 3 официално има трима нови министри.

Това стана факт, след като депутатите гласуваха и приеха подадените оставки на вътрешния министър Валентин Радев, регионалния Николай Нанков и на транспортния Ивайло Московски. Те решиха да напуснат постовете си заради пътния ад край Своге, който отне живота на 17 души.

На тяхно място парламентът назначи главния секретар на МВР Младен Маринов за шеф на МВР, Петя Аврамова – за ръководител на МРРБ и Росен Желязков за лидер на транспортното министерство.

Кой кой е от новите министри?

Старши комисар Младен Найденов Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. През 1997 г. е защитил магистърска степен във ВИПОНД-МВР. През 2005 г. е завършил „Право“ в УНСС.

Постъпил на работа в МВР през 1991 г. Назначен е на офицерска длъжност през 1997 г. в отдел „Охранителна полиция“ – СДВР. През своята професионална кариера е преминал през следните длъжности: Полицай в направление „Полиция“ – СДВР, Полицейски командир в отдел „Охранителна полиция“ – СДВР, Н-к група в отдел „Охранителна полиция“ – СДВР,  Зам.-началник отдел „Охранителна полиция“ – СДВР, Началник отдел „Охранителна полиция“ – СДВР, Зам.-директор на СДВР.

От 25.07.2014 г. е назначен на длъжността Директор на СДВР, а от 10 май 2017 година, с указ на президента Румен Радев, е назначен за главен секретар на МВР.

Петя Цветанова Аврамова е родена на 29 май 1963 във Враца. Инженер е по професия. Тя е народен представител от 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисията по инвестиционно проектиране.

Преди това е била председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.), както и заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

Тя е областен кординатор на ГЕРБ за Врачанско.

Новият транспортен министър Росен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Магистър е по право от Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

В периода 1994-1995 г. е последователно юрисконсулт, старши юрисконсулт, а по-късно секретар и кметски наместник в район „Средец“ на Столичната община. От 1995 г. е адвокат по гражданско и търговско право, член на Софийска адвокатска колегия. Бил е заместник-кмет по направление „Законност и контрол“ на район „Лозенец“(1998-1999 г.).

От 2003 г. до юли 2009 г. е секретар на Столична община.

В периода 2011-2013 г. е председател на Управителния съвет на Института по публична администрация и представител на Република България в Европейския институт по публична администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

От 2009 г. до 2013 г. е главен секретар на Министерския съвет, а в периода 2014-2016 г. е съветник на министър-председателя по въпросите на държавната администрация и електронното управление.

От 30 септември 2016 г. с решение на Министерския съвет е определен за председател на Държавна агенция „Електронно управление“. С Решение на Министерски съвет от 20 декември 2017 г. е определен за председател на Комисия за регулиране на съобщенията, като решението влезе в сила на 15 януари 2018 г.

Името му нашумя и покрай аферата „Костинброд“ през 2013 г., когато бяха открити напечатани по-голям брой бюлетини за изборите. Прокуратурата повдигна обвинение на Желязков, който тогава беше главен секретар в служебното правителство на Марин Райков, но в крайна сметка беше напълно оправдан.

По публикацията работи: Красимир Ангелов

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ