Реакция! Шефът на БАБХ – Благоевград : Тръгва проверка за качеството на местните „био храни“ – Осиковско сирене, Баничански кашкавал….

След скандалната публикация след изследванет она вестинк Топ Преса – югозападния таблоид, Аганцията по безопасност на храните – Благоевград, ще стартира проверка. Преди десетина дни от страниците на най – четеният вестник в югозапада, излезе новината за именитите продукти в региона на Гоце Делчев – «Осиковско сирене», месни продукти «Бай Лазар», сирене и кашкавал от Баничан, Мосомишко месо и пр. с доказателства от свидетели че тези продукти  превърнаха в празни изрази, а собствениците си накупиха луксозни коли за сметка на качеството!

Измамени. Така се чувст­ват потребителите на хра­нителни продукти в района на Гоце Делчев. Констата­цията е на вестник Топ Пре­са – югозападният таблоид и е следствие проучване на пазара сред мест­ните по­требители. Проучва­нето беше направено след реди­ца сигнали в редак­цията на медийна­та група, издаваща вестника за това, че повече по­знати уж добри хранителни продукти започват да губят качеството си…

Става въпрос за хранител­ни стоки които до скоро бяха познати като „топ“ продукти, качествени и изключител­но добри…. По познатата схема след налагането на търговската марка, обаче въпросните продукти вече се предлагат с влошено ка­чество. Един от най-изра­зителните примери за това производително безочие е така известното „осиковско сирене“. Мандра в гърмен­ското село Осиково, за нула време направи уникално име, в местния хранителен бранш, предлагайки млечни продукти, с уникално качест­во за цената си. Сиренето на въпросната мандра познато повече като „Осиково“ ста­на истински хит. Последно време обаче продуктите на въпросната мандра, се пред­лагат на масовия потреби­тел със силно намалено ка­чество. „Собствениците на мандрата бързо намериха складовете за сухо мляко в София…“ споделят ни местни потребители къде с ирония къде с разочарование.

След като множество от нашите читатели реагираха докта активно по този наш матерял, редакционният съвет на Топ Преса се обърна към местната институция отговоряща за контрола по качеството на храните с ръководител доктор Михаил Бащавелов. От кабинетът на доктор Бащавелов ни увериха че, въпросните производители и споменатите продукти ще бъдат проверени и ако не отговорят на изискванията на българското законодателство, дори спрени от производсттво. Очаквайте резултатите от тези проверки!

ЕТО ОТ КЪДЕ ТРЪГНА СКАНДАЛА:

Именити продукти в региона на Гоце Делчев се превърнаха в празни изрази, а собствениците си накупиха луксозни коли!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене