Има ли афери в Пирин – Гоце Делчев потулени? Смениха ръководството – защо?

Отборът на „Пирин“(Гоце Делчев) ще стартира кампанията си в „А“ ОФГ с ново ръководство, което влиза в своите правомощия седмица преди първия двубой на тима. Докато чакат решението на жребия в понеделник, гоцеделчевци вече имат нов УС, начело с познатия местен спортен деятел Атанас Мълчанков. 

На поста заменя оттеглилия се поради лични причини  Иван Близнаков, който по чието време oт 2005 до момента се случиха едни от най-големите успехи в историята на местния клуб, но и най-голямото падение на отбора – изпадането в областните групи . Слуховете обаче носят че „причините“ за отеглянето му далеч не били „лични“ а с този аргумент се цели да се потули вътрешен скандал.

Другите нови в управата на тима  са Димитър Партулов и синът на един от легендарните местни наставници Стоян Карталов – Лъчезар Карталов. Тримата ще работят абсолютно доброволно и на обществени начала като на тях ще се възлагат надежди да направят необходимото клубът да се изправи на крака и да се завърне в Трета лига, след като и той, както други бивши членове на „А“ група от региона като „Марек“, „Пирин“(Благоевград), „Беласица“ и „Вихрен“ трябваше да минат през чистилището на Пиринската футболна лига. На последните двама ще се възлагат надежди да помагат в организационен план на председателя, за когото това не е нова длъжност, след като преди 15 години също управляваше клуба. За Лъчезар Карталов ситуацията също не е нова, след като бе треньор преди време в клуба . Съвсем логично целта пред клуба е влизане в по-горна дивизия, но другата основна цел е да се формира отбор основно от местни играчи, с които да се атакува заветната цел. Те си поставят и нелеката задача да поставят работата в ДЮШ да надгради постигнатото през предишните години, за да може да продължи да произвежда нови футболисти за първия тим. Във връзка с това тази година „Пирин“(Гоце Делчев) ще продължи да се изявява в областното първенство при децата и юношите младша възраст. „Целите, които си поставяме е да работим максимално прозрачно и да привлечем, колкото се може повече наши съмишленици. Да върнем някои студенти и ученици в отбора, за да помогнат. Определено имаме нужда от помощ ихора, които да ни подкрепят, защото задачата ни няма да бъде лека и само с общи усилия ще постигнем целите си. Всеки, който дойде да даде своя принос – дали като играчи, дали като човек с личен труд или с финансови средства, колкото може, всеки е добре дошъл. Сега първата ни задача е да подготвим всичко за началото на първенството и да стратираме по един добър начин,. Тепърва има какво да се прави,“ коментира Атанас Мълчанков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене