Малки палачинки от тиквички

Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции 20

Необходими Съставки

  • тиквички – 2 бр. среден размер
  • яйца – 2 бр.
  • сол – 0.5 ч.л.
  • сода бикарбонат – 0.5 ч.л. загасена в малко оцет
  • брашно – 6 с.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кайма – 250 г
  • зелен лук – 1 стрък
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • вода – малко

Начин на приготвяне

Започнете с плънката. В купа поставете каймата, добавете ситно нарязания пресен лук, черен пипер и сол (ако е нужно) на вкус. Замесете каймата и ако е много плътна, разредете с малко вода.

Почистете тиквичките и ги настържете в купа на едро ренде, добавете разбитите яйца, загасената сода в оцета, солта и разбъркате. Накрая добавете брашното, отново разбъркайте.

Покрийте дъното на тиган с олио, нагрейте много добре. Със супена лъжица разстелете тънко от сместа с тиквички на няколко места, върху тях поставете тънко 1 ч.л. от плънката и покрийте с 1 с.л. смес от тиквички тънко.

След като добият кафяв цвят отдолу, обърнете палачинките от другата страна и пържите на среден огън за около 3-4 минути.

Подредете готовите палачинки върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях. Сервирайте с чеснов сос.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене