Соколето изнасилва окованата си приятелка

» Прекратяват делата срещу убиеца Стипцаров

» Криминалният тип се гръмна, след като застреля майката на гаджето си

Прекратяват се делата сре­щу Радослав Стипцаров-Со­колето, който се самоуби, след като застреля собстве­ничката на благоевградско­то заведение „Мръсното ке­бапче“ Снежана Достумска, майка на доскорошната му приятелка Силвия.

В архива отива казусът за изнасилването на бившото му гадже Гергана, перверзно заснето от Соколето с мо­билния му телефон. След га­врите жената бяга в Англия. На наказателния процес, който вървеше при закрити врати, Гергана била конвои­рана с полиция от летището до съда заради неистовия страх, който изпитва от на­силника. Като свидетел е разпитана и бившата жена на Соколето, от която има син, но тя била много пред­пазлива в показанията си. Освен събираните доказа­телства по делото са назна­чени множество експертизи. Сред тях е и съдебно-психи­атрична и сексуална, която установява отклонения в сексуалното поведение на подсъдимия. На заснетия от Соколето перверзен клип от изнасилването на Гергана се виждало, че той използ­ва изкуствен пенис. За сек­суалната гавра, последвана от заплахи към жертвата и нейните близки, Соколето стоял няколко месеца зад решетките. След това бил пуснат под „домашен арест“, а накрая мярката му е про­менена в парична гаранция от 500 лв. Мотивът на ма­гистратите бил, че е отпад­нала опасността да се укрие или извърши друго престъ­пление. Изводът на съдии­те, които пускат Соколето на свобода, е опроверган от самия него много бързо след това. Криминално про­явеният тип има 10 присъди в досието си, а бързо след излизането си от пандиза се замесва в нов скандал, след като отказва да спре на по­лицейска стоппалка с джипа си „БМВ Х 5.“

Екшънът се разиграва на 29 юли 2017 г., 15 минути след полунощ, на бул. „Ди­митър Солунски“ в Благо­евград. Полицаите тръгват след него с патрулка с вклю­чени светлини, но Соколето им се из­плъз­ва. Чен­гетата бързо уста­новя­ват кой е шо­фьорът беглец и го привик­ват в районното. Соколето отива там заедно с болния от параноидна шизофрения Иван Самсаров и казва, че той е карал джипа. При пов­торно призоваване болният признава, че искал да помог­не на Стипцаров и затова поел вината за управление­то на автомобила. След като истината лъсва, на Соколето е съставен акт за осуетява­не на полицейска проверка.

Два дни след това Стипца­ров подал жалба в прокура­турата. В нея твърдял, че до­като давал обяснения, бил заплашван и ударен през лицето от двамата полицаи. Соколето обаче сменил вер­сията си, че джипът е каран от Иван Самсаров. Стипца­ров вече твърдял, че той е бил зад волана и возел при­ятелката си Сайда Мекльо­ва. Тя била бременна и не спрял на полицаите, за да й спести стресовата ситуация. Въпросната дама е дъщеря на бизнесмена от Якоруда Тайфи Мекльов, който бе обвинен за продажба на ра­кия менте, която причинила смъртта на шестима мъже и натровила други осем.

След направената провер­ка прокурорите отказват да образуват наказателно про­изводство срещу полицаите заради липса на доказател­ства.

Соколето е обвинен за на­беждаването им.

Ваня Тодорова

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене