Разследване: Фирмата „майка“ на неврокопските строители от ГЕОКОМ под обстрела на прокуратурата заради пътя край Своге!?

Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в Монтана, е полагала асфалта на път II-16 край Своге, където автобус излетя от пътя и уби засега 17 души. Данните бяха оповестени от Антикорупционния фонд, откъдето обещават, че ще предадат материалите на прокуратурата.

Дружеството “Мегаинвест-холд” ЕООД е извършвало полагането на асфалтовия износващ слой при рехабилитацията на път II-16 в участъка край Своге. Фирмата е част от обединението “Трейс Своге” ДЗЗД с 40%, а водещ участник е „Трейс Груп“ АД., става ясно от сигнала.

Проверка на Топ Преса потвърди, че цитираната компания е 100% собственост на дружеството „Мегаинвест“ ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, явяващ се и управител на двете фирми. Основната дейност на „Мегаинвест-Холд“ ЕООД, регистрирано в Дупница, е „строителство на самолетни писти и пътища“. Капиталът на компанията е 319 110 лв. от регистрирането ѝ през 2008 г., когато се е казвала „Пътно поддържане – Дупница“. Същият е спрягат за „сив кардинал“ на доста строителни фирми в югозапада, печелещи завидни обществени поръчки. Една от тях е гоцеделчевската фирма ГЕОКОМ и производните и управлявани от местните бизнесмени Георги Гемов и Костадин Войнов. Редно е кат осе нищи да се нищи до край на веригата, казваме ние от Топ Преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене