Благоевградчани предпочитат открития пазар пред супермаркетите

Откритият пазар в Благоевград в сряда и събота е изключително оживен. Търговци от цялата област предлагат разнообразна стока, а клиентите се трупат на опашка, за да си купят от тях, вместо от супермаркетите, заради по-добрите цени и доброто качество на продуктите.

Частните млекопроизводители от Гоцеделчевския край предлагат обичайните млечни продукти, цената на козето сирене е 12 лв., а кравето – 8 лв/кг. Изварата пък се търгува на цена от 2 лв. за половин килограм. Купувачите, обаче споделят, че заради високите температури ограничават пазаруването на млечни продукти.

Повече търсене се наблюдава на плодове и зеленчуци. Малините и къпините държат една и съща цена – 6 лв. за кг, а корнишоните, които в този сезон се търсят най-вече за консервиране, се предлагат за 1,20 кг. Натоварен е и автомобилния трафик на пазара. Място за паркиране няма никъде, особено в събота, когато няма и “синя зона”. Голям интерес предизвиква и щандът с боклуците, на които може да се намери всичко… от значка до стар грамофон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене