Мениджър от офис на Световната банка проведе социален експеримент в Хаджидимово

Да провери колко от хората, които се оплакват, че е мръсно, ще дойдат да почистят средата в която живеят – т.е. да изследва социалната активност и отговорност на населението е идея на бизнес дама от Хаджидимово. Деси Ламбина е бизнес мениджър в централния офис на Световната банка която мобилизира приятелите си по време на лятната си ваканция доброволно да почистят горичката над гр. Хаджидимово. Инициативата на Ламбина през миналата седмица бе проведена като социален експеримент за да провери колко от хората, които се оплакват, че е мръсно, ще дойдат да почистят.  т.е. да изследва социалната активност и отговорност на населението. На идеята за доброволен труд за почистването се отзоваха единадесет възрастни и седем деца което според инициаторката е много повече от очакваното. „Исках да докажа, че хората имат нужда да действат, а не само да се оплакват. Трябва им много малко помощ по организацията, за да участват по-активно в разнообразни дейности“, сподели за Топ Преса, Деси Лмбина.

Ето как някои от доброволците обясниха мотивацията си участие в инициативата:

„Омръзна ми да чакам някой друг да оправи това, което не ми харесва.“

„Участвам, за да дам личен пример на децата си.“

„Искам да докажа, че хората тук не са изцяло апатични и примирени. Такива има, разбира се, в целия свят. Има и динамични хора. Сами трябва да си изберем средата, без да се оплакваме, че другите не са като нас.“

Надявам се тази публикация да мотивира повече младежи и да обнадежди хората, че у нас се случват хубави неща, каза още г-жа Лмбина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене