Все още има хора… „Измежду мършите се намират и свестни

 Не може да не сте чували поговорката “Във всяко стадо си има мърша”. Лошото е, че мършите станаха повече от стадото и ако ми позволите бих я перифразирал на “Измежду мършите се намират и свестни”… Все още има хора… Но ще започнем с негативната история. В началото на седмицата Димитър Пашов разказа за инцидента, случил му се на пешеходна пътека в благоевградският квартал “Еленово”. Водач на таксиметров автомобил го блъснал, Митко паднал на платното, докато се изправял таксиджията избягал. Инцидентът станал на ул. “Преслав” в кв. Еленово.

Ето какво сподели той:
“Бях с приятелката си в квартално заведение. Около 22:40 часа си тръгнахме и се разделихме на пешеходната пътека, и изведнъж с висока скорост ме връхлетя таксиметров автомобил на фирма „Тип-Топ“, и изхвърчах на няколко метра. Уплашена приятелката ми извика, тъй като тя стана свидетел на случилото се… Шофьорът беше възрастен, приближи се до мен, попита ме дали съм добре и ми хвърли бутилка с вода, след което си замина. От удара предното му стъкло се счупи. Голям късмет е, че съм само с охлузни рани на главата и на дясната ръка. Сетих се и направих снимка на номера на автомобила Е 2048 КС и веднага извиках полиция.”

Ние попаднахме на противоположна постъпка, много хуманна, много истинска… Въпреки, че е нещо съвсем нормално, но в ненормална държава е повод за писане на подобни похвални статии. Ние от Топ Преса не обичаме да правим реклама на фирми, които рекламират в нашите медии, но този път ще го направим от сърце.

Голяма жега… не се диша! Мястото е ул. „Александър Стамболийски“, пиацата срещу Младежкия дом… Спира такси на фирма “Шанс” с рег. номер: „Е 6933 ВП“. От колата слиза трудно подвижен мъж, таксиджията му помага, изваждат сгъната инвалидна количка. Представете си го… става дума за ужасна жега. Около 5 мин. правят опит да разпънат количката. След това шофьора на таксито помогна на жена, която седи на предната седалка да се премести в инвалидната количка. Хора… този жест ме трогна много. Да, в европейските държави това е ежедневие, но тук наистина не сме свикнали с подобно човешко отношение. Така че, ако можем да кажем, че „бакшишите“ са мършата в стадото, замислете се… Все още има хора… “Измежду мършите се намират и свестни”…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене