Бойко: Орешарски, седнал си на чуждо място

Бойко Борисов

Бойко Борисов Снимка: Стефан Марков/Булфото

„Няма по-подготвен от мен за премиер. Имаме 4 кабинета подготвени – за самостоятелно, за несамостоятелно, за сянка и за слънце“

„Горд съм, че в тези условия сме победили нашите опоненти по безспорен и категоричен начин. Така победили, че ако има капка свян Орешарски сега трябва да пише; гледайки ме да пише и да се маха оттам. Седнал е на чуждо място. Псевдоексперт.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция днес след победата на евроизборите.

Борисов бе категоричен, че е готов отново да стане премиер.

На въпрос дали след евентуални предсрочни избори би оглавил правителство той отговори: „Естествено. Над 21 млд. евро сме внесли от Брюксел, по времето на управлението на ГЕРБ. Няма по-подготвен. Бил съм главен секретар, кмет, премиер, четири години. Това не ми е самоцел. В моята лична кариера всички титли съм взел. Оттук-нататък бихме управлявали, за да се случи не в мое име, а в името на държавата“, каза Борисов.

На въпрос дали вече е готов съставът на бъдещ кабинет на ГЕРБ, Борисов каза, че има готови 4 варианта на кабинет. „Имаме 4 кабинета подготвени – за самостоятелно, за несамостоятелно, за сянка и за слънце. БСП са тези, които нямат“, каза още Борисов.

Той сравни предизборната кампания на ГЕРБ с тази на БСП с думите: „Ние – работа, работа, работа. Другото е бокс, фехтовка, шах. Срещу бокс, фехтовка, шах и черен пиар – работа, работа, работа“. Той не се сдържа и даде съвет на опонента си Станишев:

„Аз, ако бях на мястото на Станишев, щях да кажа: „Този, който ме караше да правя такава кампания, пиара, го уволнявам, изигра ми лоша шега, за лъжите за „Белене“, за лъжите за работни места, изиграха ми лоша шега. Нека да идем на предсрочни избори, дайте ми шанс да го бия още веднъж този проклетник от Банкя.“ Такива неща бих казал, на негово място. А не, че общинска полиция играела на изборите, това са смешни неща. Те притежават целия репресивен апарат на държавата и го използваха, каза Бойко Борисов.

Един месец ме правиха на маймуна, написаха какви неща, кокаинови крале, къде е тоз кокаин. Минаха два месеца, като ни правеха маскари всички.“

„Атака“ е ключът към предсрочни избори, не ДПС. Ако в сряда „Атака“ излезе от парламента, излизаме и ние и правителството пада, заяви още Бойко Борисов.

„Би трябвало вече да са си подали оставка. Не си представям Пламен Орешарски днес да иде на работа. С какви очи Мишо Миков би се качил на трибуната, след като не е бил на нито едни избори. А пък Мая и у Кюстендил я бихме“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

По думите му вотът на недоверие се е състоял вчера и той е категоричен и успешен. „В сряда трябва да има последно заседание за разпускане на този парламент“, каза Борисов.

Той отново призова за оставка на правителството и предсрочни избори. „В сряда трябва да има последно заседание на паралмента, за да се разпусне“, призова Борисов.

Той обяви, че ще на заседание на Европейската народна партия (ЕНП) утре ще предложи зам.-председател на партията от ГЕРБ.

По думите му, ако продължат да управляват БСП и ДПС съвсем ще потънат и червената партия след година ще има не 18, а 10%.

Преди Борисов Цветан Цветанов отчете възход в резултатите на ГЕРБ от 2007 година до днес.

offnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене