Замесена ли е кметицата на сатовчанското село Долен във вандалско престъпление?

От полицейското управление в Сатовча плашат жертвина вандалски акт: Ако се жалите, ще ви запалят къщата! В кой век живеем?

 Вандалски акт в сетов­чанското село Долен. Неиз­вестни за сега извършители, влязоха вилняха, крадоха и трошиха в къщата за гости, собственост на столична­та фирма Ню Фаунд Идън ЕООД с управител Албена Гееоргиева. Сигналът дойде до информационна агенция www.toppresa.com от упра­вителите на къщата и от за­страхователната компания, в която е застрахован имо­та. „В случая има замесени институции. Полицията в Са­товча нехае.

 Повечето хора в селото знаят, кой е извършителя но си траят…“, споделиха собствениците пред наш репортер. Откраднати им са радиаторите, мебелите са потрошени, ценностите в къ­щата също ги няма, съсипа­на е дограмата и дървените стъпала в къщата уникат.

 Едната от версиите е, че вандалите са действали по „поръчка“ на конкурен­ти, понеже къщата за гости собственост на Ню Фаунд Идън ЕООД с управител Ал­бена Гееоргиева е една от най-вървежните в селото. Според наши източници в село Долен, въпросните сто­лични собственици са има­ли разправия с кметицата на селото, за която Топ Пре­са отдавна пише, че може да напише учебник по „силов местен феодализъм“…

 Въ­просът е осно­вен: „За­месена ли е кмети­цата на Долен, Вален­тина Мицику­лева, в поръчи­телство на ван­далския акт? От къде идват следите и съмне­нията:

 Репортер на вестник Топ Преса – югозападни­ят таблоид се свърза със собствениците на въпрос­ния поруган имот, които ни заявиха в прав текст, че имам съмнения, че най-мал­кото Валентина Мицикулева знае кой е посегнал върху имота им. „Цялото село ни подмята, че тя знае кой и защо са ни ударили. Нещо повече, тази жена от години работи срещу нас, щото и тя има къщи за гости и иска да направи монопол в селото. В дни на водна криза, тя не ни е давала достъп до вода за да ни напълним водохра­нилището, унищожава пътят до къщите ни. Тя твърди че има дебели връзки и зако­нът я пази щото имала хора в МВР и другите институции…“ споделят собствениците на къщата. По-скандален е случая, който станал според тях в управлението на МВР – Сатовча, от където още не подали сигнала им каза­ли че ням ада се намерят виновниците. Потресени от тези думи собствениците от Ню Фаунд Идън ЕООД с уп­равител Албе­на Гееоргиева, заявили че ще си търсят пра­ват до край и ще се жалят в ОД на МВР – Благоевград но полицай им казал „Ще стане по-лошо. Утре ще ви за­палят къщата …“ , което спо­ред нас от Топ Преса – югоза­падният табло­ид е повече от скандално и трябва момен­тално да се провери.

Тодор Тодоров

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене