Свържете се с нас

Политика

СКАНДАЛ В ОБС ГЪРМЕН! Скандална гербаджийка гласува „за” хотел на дъщеря си! Ще има ли оставки?

Публикувано

на

Общинската съветничка в Гърмен – Екатерина Татанова, участвала в гласуването на решение, което касае нейната дъщеря, разбра Топ Преса от свои хора в местната власт. По този начин тя принудила кмета на община Гърмен – Минка Капитанова, да го върне за ново гласуване. При повторния вот на 17 август обаче съветниците от ДПС гласуваха „против”. Тъй като те са мнозинство в местния парламент, решението не бе прието. Странно обаче защо случаят е потулен.

Става въпрос за точка от дневния ред на общинския съвет на сесията на 1 август за изработване на Подробен устройствен план-План за застрояване в местността Старо село, в землището на село Гърмен, на обект „Семеен хотел”. Възложител е фирма „Гайа” ЕООД, чийто управител обаче е Емилия Татанова, дъщеря на съветничката от ГЕРБ – Екатерина Татанова. Местната парламентаристка обаче не разкрила наличието на конфликт на интереси, за да не участва в гласуването. В протокола от заседанието на ОбС е вписано, че тя също е гласувала, което направи взетото решение незаконосъобразно. Тук е мястото Топ Преса да зададе публично въпроса – ще и се размине ли на Татанова? Обикновените жители на Гърмен плащат при всяко свое нарушение и провинение, местните политици защо не го правят? В една цивилизована страна, моралът предвещава да има оставка, тук обаче не е ясно за сега дали ще стигнат силите на Татанова. Припомняме че Топ Преса е медията, която свали Татанова от поста – председател на ОБС – Гърмен. Топ Преса върна на поста и сегашният председател след смешен преврат организиран от лидера на ГЕРБ – Гърмен – Верхад Ислямов. Сега пак ще поиска отговорност. Не ни пука че Татанова е от ГЕРБ и че мъжа и е полицай. Чакаме и становище от областният координатор на ПП ГЕРБ – Даниела Савеклиева и публично я молим за пореден път да не изопачава работата на Топ Преса пред своите хора, че работим „срещу“ … Ние работим в полза на партия ГЕРБ разкривайки гнилите ябълки, които паразитират на гърба и. Дано накрая не се окаже че любимият плод на Савеклиева не е „Райската…“ а „Гнилата ябълка“.

ПРИПОМНЯМЕ ТОВА КОЕТО НАПРАВИХМЕ С ТАТАНОВА ПРЕДИ ВРЕМЕ:

Вълна от доволство след оставката на Екатерина Татанова в редакцията на toppresa.bg

коментара

Политика

Скандал! Етичната комисия на ГЕРБ нищи : Народният представител Александър Мацурев съсипва местния дребен бизнес с рекет и който не му плаща месечна вноска бива даден на НАП за проверка на физическо лице и ревизия.

Публикувано

на

Скандално отворено писмо до медиите бе разпратено днес.

В писмото се настоява за спешна проверка на новосформираната етична комисия по сигнали срещу депутата от ПП ГЕРБ в Банско Александър Мацурев.

Писмото е адресирано до премиера на България Бойко Борисов, с копия до КПКОНПИ, НАП, и Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Публикуваме писмото без намеса и ангажимент около достоверността на отправените въпроси и оставяме възможност за отношение по него на визирания депутат от ГЕРБ Ал. Мацурев! Подателят е изпратил отвореното писмо от поща, чийто адрес се пази в реакцията.

Дали Етичната комисия към ГЕРБ ще се ангажира да провери подобен сигнал и да отговори на зададените в писмото въпроси на лица е неясно. Ето какво питат в Отворено писмо подателите, търсим връзка с депутата Мацурев, очаквайте подробности.

Отворено писмо

ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ
копие:
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ
ДО ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО КПКОНПИ
ДО НАП
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ

Уважаеми власт имащи,

моля ви да вземете отношение по няколко въпроса свързани с народния представител Александър Иванов Мацурев – ПЛЕШОГЕЙТ:

1. С какви средства Мацурев /или свързани с него лица/ е придобил следните имоти:

– Стопански двор с фабрика за пелети в гр. Добринище на стойност 150000 евро;

– Склад за строителни материали „Ваджо” на входа на гр. Банско на стойност 300000 евро;

– Кафе сладкарница „21-ви ВЕК” в гр. Добринище на стойност 50000 евро;

– Апартамент в гр. Банско на стойност 60000 евро;

2. Александър Мацурев /или свързани с него лица/ е съдружник с бивш директор на ДАНС – Благоевград в охранителна фирма, която обслужва 90% от нощните заведения в Банско. Сключват се договори след обаждане и заплахи от Мацурев.

3. Александър Мацурев, заедно с Иван Везюв извършват незаконни автомобилни превози, като трансфери от Банско до летище София, така и от град Банско до ски зоната. Пускат непрестанни доноси до ДАИ – Благоевград със списъци на автомобилите на конкурентните превозвачи.

4. Народният представител Александър Мацурев съсипва местния дребен бизнес с рекет и който не му плаща месечна вноска бива даден на НАП за проверка на физическо лице и ревизия. Списъкът с неплащащи е изготвен от Иван Везюв и е внесен в столичното управление посредством Михаил Михайлов, друг съдружник на депутата.

5. Моля да се обърне внимание и на служебните пътувания, нощувки, обучения и т. н., плащани с държавни пари.

Разследването ще продължи и ще изобличим цялата мерзост на Александър Иванов Мацурев!

Молим за съдействие и компетентните органи!, се казва в писмото.

Потърсен за коментар, Александър Мацурев коментира темата така: „Това са поредните спекулации, с които се цели оронване на престижа ми“, категоричен бе той.

коментара

Продължете с четенето

Политика

43 800 първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лв

Публикувано

на

Родителите на 43 800 нови първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лева, съобщи след редовното правителствено заседание социалният министър Бисер Петков. Еднократната помощ ще струва на министерството близо 11 млн. лева.

Социалният министър съобщи, че са одобрени допълнителни 125 373 950 лева, които ще бъдат за сметка на намаления трансфер от централния бюджет за Държавното обществено осигуряване. Те ще се използват за месечна подкрепа на хората с увреждания.

Министрите взеха решение също да се удължи срока на услугата личен, асистент, социален асистент и домашен помощник до края на годината. По този начин над 12000 души ще получават помощта. „Осигурява се грижа за едни от най-уязвимите групи в обществото – деца и лица с увреждания, които не попадат в обхвата “ , отбеляза Петков. Разходите за удължаване на услугата възлизат за държавата около 14 млн. лева и са в рамките на бюджета на МТСП за 2019 г.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ