На 24 май, празник на славянската писменост и култура инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог поздрави учители и ученици, студенти, творци и дейци на науката и културата, жители и гости на община Разлог

24 май-Разлог

На празника на словото, просвещението и духовността той награди 13 ученици, участници в национални състезания и олимпиади. Дванадесетокласничката Мария Марчева първа получи награда и грамота за своето участие в световното първенство  по таекуондо. Цветелина Атанасова бе отличена за творческо писане на английски език. Мария Крънчева от 9 клас бе наградена за 2-то й място в областен кръг на олимпиада по химия и опазване на околната среда. За участие в олимпиадата по биология грамота и подаръци получи Симона Прешелкова от 7-ми клас. Шестокласникът Георги Тренчев завоювал златен медал  на областно състезание по английски език също получи грамота и подаръци.

24 май-Разлог

Димитрина  Чукова, представила се отлично на национално състезание за  най-добър млад сервитьор, Петър Сагрев с първо място  в национално състезание „Млад фермер” по животновъдство,  Георги Ковачев  с първо място по растениевъдство и Демал Кемал с първо място по майсторско управление на трактор бяха уважени с грамоти и подаръци.

24 май-Разлог 3

Инж. Герчев награди за отлични успехи в    олимпиади Анна – Мария Бележкова, Катерина  Будина и Величка Будина. Кметът на Община    Разлог стисна ръката и на Калоян Джупанов  за  неговото представяне в национална олимпиада  по история  и цивилизация. Награди получиха и  волейболните отбори юноши старша и младша  възраст към ПГ по ТХТ „Никола Стойчев” –  Разлог.

24 май-Разлог 2

 Празника започна с шествие на ученици и  учители от всички училища на територията на Разлог под звуците на духова музика. Всяка година Разлог плете венци и слави  първоапостолите  – Кирил и Методий, и хилядите знайни и незнайни духовни стожери на нацията.

Поклон пред онези, които пазят огъня на духовността на Разлог – от древността към вечността!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене