Нещо ново! Писателят Веселин Стаменов „заплаши“ с нова книга срещу местният феодализъм!

Веселин СТАМЕНОВ

Нов разбиващ, вълнуващ и незабравим вулгарен роман се задава на пазара, с автор – нашия колега Веселин Стаменов. Вчера в социалната мрежа фейсбук, в професионалната си страница, известният писател обяви:

 “ Грешката е винаги сме съсредоточени във върха в държавата. А случващото се последните седмици показва, че май – силата е в провинцията. Общински съветник кара „Ролс -Ройс“, кмет всеки уикенд ходи на пет звезден релакс в чужбина, следовател има хотел, полицейски началник – луксозно заведение. Да определено, манията ни да критикуваме властта, да я сваляме с протести за щяло и не щяло, ни кара да подминаваме всичко случващо се на местно ниво и да гоним „гайрез“ само по върховете на властта. Така с игнорирането си реабилитираме десетки, паразити които трупат пара и лой на наш гръб с на пръв поглед дребния си пост . Замислете се, какви резултати биха имали протестите в защита на животните в Странджа например, ако протестираха пред кабинета на местния директор на БАБХ? Такива областни или общински директори на институции, отдавна са преминали и дори засенчили образа на „местния феодал“, рекетират, репресират неудобните, ядат и пият за сметка на държавата, назначават любовниците си за секретарки и експерти на тлъсти заплати… На тях сме склонни да простим, някои от тях никога не са излизали в медиите дори, а не живеят по зле от олигарсите. Не е зле да опитаме, следващият път, когато сме разпалени от недоволство, да се огледаме около нас си, около мястото където живеем и нищо чудно да констатираме преките съучастници в престъплението разпалило недоволството ни… Преките виновници че животът ни е „тенекия“. В манията си да протестираме глобално, ние подминаваме факторът, който прави държавата ни водещ „лидер“ по корупция, търговия с влияние, по злоупотреба с власт. Това е местният феодализъм. И аз реших да започна поредната лична битка и да дам личният си пример. Написах нова книга, свързана с явлението „местен феодализъм“. Доразработих един стар ръкопис ,мотивиран от феновете си и хилядите хора, които ме припознаха за „своя автор“, тук във фейсбук. Стилът отново е „вулгарен роман“ а сюжетът, безпощаден към тези, които всеки ден консумират дадената им от държавата и общество власт с лична користна цел, прикриват престъпленията и своите и тези на своите близки и управляват чрез страх… Превръщат закона в бухалка и оръжие, срещу тези които им пречат да богатеят за сметка на общество и държава. Очаквайте скоро новата ми книга….
Подробности и заглавие в края на месец август! “ Заглавието вече се очаква с трехет от хилядите читатели на Стаменов, а пред Топ Преса, съвсем скоро той ще разкрие повече, подробности в голямо интервю. Обещано! 

Снимка на Веселин Стаменов - писател.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене