Стобските пирамиди са предпочитана дестинация на чуждестранните туристи

Стобските пирамиди е предпочитана дестинация на чуждестранните туристи

Голям е напливът на чуждестранни туристи, които посещават известните Стобски пирамиди над кочериновското с. Стоб това лято, казаха от информационния център при обекта.

Дневно по около 150 души изкачват природния феномен. Входът при Пирамидите е 2 лева, а за пенсионери и ученици – 1 лев.

Всеки вторник през юли и август организирано на Пирамидите са туристи от Чехия, каза Боряна Дурданова от екипа на центъра. Освен чехите, които все повече се „привързват“ към пирамидите, на природния феномен се дивят и групи от Франция, от Гърция. Има обаче отлив на руски туристи – такава е изобщо тенденцията в туризма ни, казаха от информационния център при пирамидите. Колоездачи, които въртят педалите до Рилския манастир, на отиване или на връщане се качват и до Стобските пирамиди. До паркинга под скалния комплекс с високи до 10-12 метра конуси, качване с колело е невъзможно поради тежкия терен.

От 2011 г. Стобските пирамиди са включени в 100-те национални туристически обекта и стават все по-популярни, коментират от туристическите агенции.

Припомняме, че преди месец община Кочериново изпрати на място експертна комисия, която огледа състоянието на двете екопътеки към Пирамидите и се очаква да препоръча някои подобрения и процедури по дестинацията.

Стобските пирамиди са предпочитана дестинация на чуждестранните туристи снимка 1

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене