Раздвижват с проходилка Крум, останал без крак, пометен от кола в кървавата нощ в Петрич, поставиха пирон на подбедрицата на 15-г. Валентина

17-годишният Крум Николов от петричкото село Първомай, който преди 7 дни загуби крака си, след като бе пометен на тротоар в Петрич от колата на Георги Попстоянов, вече става от леглото и се раздвижва в болничната стая с помощта на проходилка. „Пациентът е с добри жизнени показатели, раната е спокойна, той е без температура и става от леглото”, каза лекуващият лекар ортопед, травматологът д-р Христо Френгов от  МБАЛ „Югозападна болница”. Той допълни, че предстоят разговори със специалисти от Университетската болница по ортопедия /СБАЛО – Горна Баня/ за изработване на протеза.

„Момчето е без оплаквания от силна болка, раздвижва се и това е изключително важно, неотлъчно при него има близки хора за подкрепа“, допълни още д-р Френгов.

Пострадалото при същия инцидент  момиче Валентина Латурплиева, на 15г., след консултации със столичния ортопед-травматолог д-р Цуцумански в понеделник бе преместена в Клиника по детска травматология в „Пирогов“.

Вчера на Валентина е извършена интервенция на фрактурата на подбедрицата.

„Столичните колеги са извършили метална остеосинтеза, като са поставали интрамедуларен пирон за фиксиращо средство“, поясни д-р Френгов .

След операцията момичето е в добро общо състояние.

Припомняме, че Районен съд – Петрич постанови най-тежката мярка за водача на лекия автомобил „Опел“ – 18-годишния Георги Попстоянов „задържане под стража“. Той се е признал за виновен по обвинението, което му бе повдигнато от прокуратурата за нанасяне на тежка телесна повреда на младежите.

В Петрич се проведоха протестни действия, организирани от приятели на пострадалите, роднини и жители на града, които настояват да спре войната по пътищата. Поредният протест бе насрочен за вчера, тъй като определението на РС – Петрич днес ще бъде обжалвано пред Окръжен съд – Благоевград.

Драмата се разигра след полунощ на 16 август на ул. “Цар Борис III“ в  Петрич, когато 18-годишният Г. Попстоянов, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над управлението на автомобила, излиза вдясно от пътя, качва се на тротоара и блъска намиращите се на него трима младежи.

ЕКИП“СТРУМА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене