Топ Преса диктува събитията! Сметката на Ислямов излезе крива!

Сваленият преди по-малко от 20 дни председател на Общинския съвет в Гърмен – Исмет Узунов, е новият стар председател миналата седмица. С 13 гласа „За“ и 4 „Против“ преди часове на извънредната сесия на ОбС сваленият председател на малкия парламент в Гърмен бе преизбран отново и колко нескромно за звучи, всичко се случи след публикация на Топ Преса. На 3 август информационна агенция https://toppresa.com пусна следната статия , след като Верхад Ислямов известен повече като „Джибрата“ , все още имащ се за лидер на ПП ГЕРБ в общината опита чрез преврат да събори председателя на ОБС – Гърмен. Ето статията:

Вижте ме кой съм! Сметката на Ислямов ще излезе крива! Казахме ви този не става за лидер!

И какво се случи дни след въпросната статия. Проведе се нов избор за председател на ОБС. Изборът се проведе под зоркия контрол на областния лидер на ДПС – Ведат Хюсеин, който също присъстваше на извънредното заседание. За преизбирането на Узунов гласуваха всички съветници от ДПС ведно с осемчленното попълнение на групата на ДПС, към която не отдавна преминаха дружно двама съветници, избрани от „Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен“, трима от „Алтернатива за община Гърмен“ и трима от „Движение 21“ на Татяна Дончева в партията на Мустафа Сали Карадайъ.

Извънредното заседание бе свикано на основание чл. 62, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация мандат 2015 -2019 и постъпило искане на 2/3 от общинските съветници на основание чл. 23, ал. 4 т.2 от ЗМСМА.

Така, като водещ на заседанието от председателското място бе общинският съветник Али Господев, който бе предложен от председателя на групата съветници от ДПС – Мустафа Геров, и който откри извънредната сесия и предложи Узунов като кандидатура на ДПС да бъде избран за председател.

Точката, по която работеха общинските избраници, бе единствена, а именно – „Избор на председател на Общински съвет – Гърмен“.

Предложението за свикване на извънредна общинска сесия бе от общинските съветници от ДПС – Мустафа Геров, Али Алиев Авдиков, Самуил Куйбишев, Мурат Адем, Мустафа Мейзин, Врадислав Гълабов Качариев, Осман Узунов, Хамид Юсниев, Ибраим Мутаджиков, Фазли Ролев, Али Господев, Исмет Узунов като днес към гласувалите се присъедини и Рифат Ходжа – също вече съветник от ДПС.

Против избора на новия стар председател гласуваха само четиримата съветници от ПП ГЕРБ, редом с техния лидер „Джибрата“ или Ислямов .

От името на ръководството и общинските съветници от ГЕРБ председателят на групата съветници Верхат Ислямов прочете изявление, но никой не му обърна внимание. По информация на Топ Преса, Исбямов дори бил унижен и ме са се присмивали. С бурни ръкопляскания пък бе посрещнат изборът на Узунов.

Тук е мястото осново да цитираме заглавиета на статията, която промени политиката в ОБС – Гърмен :

Вижте ме кой съм! Сметката на Ислямов ще излезе крива! Казахме ви този не става за лидер!

Какво е написала Топ Преса, все е излязло вярно. Сметката на Ислямов излезе крива… Наздраве, господин Ислямов!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене