Родители и деца във възторг от първия Детски панаир в Благоевград

благоевград 2

Детски панаир разпъна за първи път шатри в центъра на Благоевград за радост на стотици малчугани и техните родители. Проявата бе организирана от община Благоевград, Фондация „Easyart” с председател Станка Желева и Фондация „Америка за България”, като цялата програма бе с вход свободен.

„Идеята на кмета д-р Атанас Камбитов да покани Детски панаир да гостува в Благоевград е страхотна. Супер занимателно, интересно и забавно е. Всички шатри са интересни, а аниматорите са много любезни с децата”, сподели майка пред шатра „Керамика”. Към нея се присъедини Рени Илиева, която похвали общинското ръководство за оригиналната проява и добави, че панаирът е изключително полезен, защото децата научават много нови неща.

Децата бяха във възторг от възможностите да посетят ателиетата по “Детски играчки”, “Декупаж”, “Животни от картон”, “Бижута”, “Пясъчни рисунки”, “Макиаж”, “Цветя от салфетки”, “Пиксел арт”, “Детска архитектурна работилница”, “Фотография”, “Глобус”, “Стенопис” и много други. Те споделиха, че много им е харесало и искат отново да има Детски панаир. „Посетих шатрите за изработка на сапун, маски, опити. Най- много ми хареса тази за изработка на сапун”, сподели Ники. „Благодаря на кмета и го моля всяка година да има Детски панаир”, въодушевено извика Петър. За Ася, която рисуваше къща, детският панаир е най-прекрасното нещо на света. Радостин, който очакваше търпеливо своя ред, за да твори с глина, обясни, че мисли да направи гърне и не смята, че това е трудно. „Много ми харесва детския панаир, защото има много различни неща. Аз също участвах като танцувах суинг и много се забавлявах”, каза още Радостин.

благоевград 3

благоевград 4

благоевград 5

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене