Освободиха дългогодишната деловодителка на кметство Петрич Силвия Вълчева

Дългогодишната деловодителка на кметство Петрич Силвия Вълчева е освободена със заповед на кмета Димитър Бръчков. Вълчева бе последната служителка, която бе от екипа на бившия кмет Вельо Илиев и работи почти три години с новата власт, в лицето на градоначалника Димитър Бръчков. Силвия Вълчева бе назначена за деловодител от екскмета В. Илиев и докрай му бе вярна служителка, която четеше цялата постъпила кореспонденция и след като я регистрираше, разнасяше постъпилата поща по отделите и кмета, както и на екипа му.

За четири мандата докато беше кмет Вельо Илиев стана само един инцидент в деловодството. При мистериозни обстоятелства изчезна печата на деловодителката Вълчева, която в този етап от службата си приютяваше в стаята си на партерния етаж известен екстрасенс от село Струмешница, който врачуваше на целия екип на бившия кмет Вельо Илиев. Със скромната си заплата тя успя да си купи чисто нова кола, в периода на третия мандат на кмета Илиев, точно когато застреляха бизнесмена Тошо Захариев, известен на петричани с прозвището си Борсуко. Клюката дълго време свързваше двамата във връзка.

Неомъжената деловодителка след смъртта му се облече в бяло, за да разсее слуховете, витаещи сред администрацията на кмета В. Илиев, но така и остана в петричкия фолклор, че колата е купена с парите на Борсуко.

В момента тя живее на семейни начала със съпруга на друга известна петричанка, станала известна с бизнеса си покрай починалия бизнесмен Зрил.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене