В Петрич ври и кипи! Близки на ранените в кървавия дрифт искат възмездие (СНИМКИ)

Прокуратурата реши съдбата на младия джигит 

Районна прокуратура-Петрич привлече като обвиняем 18-годишния Георги за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „а“, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс. В резултат на предизвикано от него пътнотранспортно произшествие пострадаха двама младежи – на седемнадесет и петнадесет години, които са настанени в МБАЛ-Югозападна.

Припомняме, че инцидентът стана около 00:00 ч. на 16 август на ул. „Цар Борис III“ в Петрич. 18-годишният водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в онзи момент се намирали пешеходци. Тийнейджърите се прибирали от събор и чакали под навеса заради дъждовното време, когато са връхлетени от лекия автомобил.

Понастоящем обвиняемият Георги Попстоянов е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно днес близки на блъснатите от кола младежи блокираха главна улица в града. Протестът им е срещу безразсъдното шофиране.

Стигна се и до напрежение. Част от протестиращите отидоха в общината, където чакат да ги приемат. Те искат да затварят и други пътища в града, обмислят да правят и шествие до дома на шофьора, пише struma.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене