Обучават безработни в Белица

Започна обучение на трайно безработни лица, включени в проект «Работа» по ОП «Развитие на човешките ресурси» в община Белица.

 Включените лица ще се обучават в професиите „Помощник в строителството“ – специалност „Основни и довършителни работи“, „Работник в озеленяването“- специалност «Озеленяване и цветарство», “Помощник пътен строител“ – специалност „Пътища, магистрали и съоръжения“.

Другата група хора е привлечена в изпълнение на проект „Социално предприемачество без граници на територията на община Белица“, част от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г.

Хората от целевата група в рамките на една година ще има възможност за мотивационно обучение за подобряване на жизнения им стандарт, осигуряване на заетост, приобщаване към общността, както и възможност за активното им участие на пазара на труда и не на последно място даване на нов старт в живота им.

След успешно приключване на обучението и по двете програми лицата ще получат сертификат и ще бъдат назначени на работа за период от една година.

/бнр

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене