Илияна Йотова: Много сериозна загуба на БСП, ще дойде момент и за отговорността

Илияна Йотова

Загубихме изборите, много сериозна загуба на БСП. Може би ще направим по-прецизния анализ, когато видим цялостния резултат, но наистина много сериозна загуба на БСП. Това каза вторият в евролистата на Коалиция за България Илияна Йотова в предаването „Денят започва” на БНТ.

На въпрос защо е тази загуба тя отговори: Емоциите са прекалено силни, нали не очаквате, че тази нощ сме направили най-сериозния анализ. Не сме започнали този разговор, ще го започнем може би от днес нататък или от утре, но ще чакаме резултатите първо в страната. Искаме да видим каква е картината. Разбира се, като сериозни хора трябва да си направим сериозните изводи.
„Не е най-важният въпрос отговорността в момента, разбира се, че ще се стигне и до нея, но за нас е по-важно точката преценка защо се получи този резултат. Няма как да не признаете, че беше неочакван за мнозина, включително и за нас, включително и за доста от социологическите агенции. Ние имахме и други представи за това как се развива нашата кампания. Очевидно трябва да се направят наистина и по места, и по централно много сериозни изводи, да се видят грешките”, добави Илияна Йотова. 
„Очевидно е, че има проблем. Нека да видим къде е този проблем, дали това е част от последиците от нашето участие във властта, по начина, по който участваме в нея и, разбира се, ще дойде ден и момент за отговорността”, подчерта Илияна Йотова.
„От тези резултати, които получихме и абсолютният брой е очевидно твърдото ядро на БСП е отишло да гласува. Нашите избиратели в най-твърдата си част са отишли вчера до урните”, заключи вторият в евролистата на Коалиция за България Илияна Йотова.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене