Сега е моментът да теглите кредит, но не повече от 30% от доходите, съветват специалисти

До края на тази година е подходящо да изтеглите кредит, ако са ви нужни допълнителни средства. Това съветва кредит експертът Тихомир Тошев.

Никога в България не е имало толкова ниски лихвени проценти, смятано от 1989 година насам. За съжаление ръстът в броя на изтеглените кредити се наблюдава само в десетте най-големи града в страната. Там хората получават по-високи заплати и са спокойни за работното си място. Въпреки това, ако някой се нуждае от пари за жилище, ремонт или нещо друго, трябва да го направи сега, тъй като условията са изключително благоприятни“ – коментира Тошев. Неговите прогнози са от следващата година лихвите да тръгнат леко нагоре, но това ще оскъпи вноските между 5 и 10 лева.

Друг важен съвет, хората да не попаднат в графата „лоши кредити“ е да планират така нещата, че месечната вноска да не надвишава 30% от доходите. „При по-голям процент от бюджета, от една страна може да се стигне до невъзможност за плащане, от друга рязко се влошава качеството на живот“ – допълва Тошев.

 

/бнр

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене