15 август – празник в село Сапарево

Земляческа среща- събор организират денс в с. Сапарево. 15 август е празник на населеното място и това обикновено е повод сапаревци от различни краища, не само на страната, но и от чужбина, да се събират в родното си място. Подготвена е богата програма с много музика и танци, така че всички да се забавляват.

Програмата включва в 18.00 ч. игри и забавления за децата, както и изложба на детски рисунки под наслов „Моето родно село“. Изложба ще подреди и художничката Мартина Андонова, която е родена в гр. Хасково, но живее в Милано. От 2017 г. е участник в италианската Асоциация по Илюстрация (Autori di Immagini). В момента работи на свободна практика като илюстратор, графичен дизайнер и артист в Италия и България.

В 18.30 ч. започва „Мегдан на веселието“, а в празничната програма са включени Женска група за автентичен фолклор към НЧ „Народни будители1926“ – село Сапарево, с ръководител Спаска Кудева; Детска фолклорна група, с ръководител Спаска Кудева; Клуб по народни танци – село Сапарево, с ръководител Милена Митова; Виктория Добрева – изпълнителка на народни песни; ТФ „Ритми“ – Сапарева баня, с ръководител Радослав Новаков; Виктория Грахльова – Кюстендил, с ръководител Гергана Борисова; Клуб по народни танци „Рилски наниз“ – село Ресилово, с ръководител Боян Велев.

Тази година на празника в селото ще има и специални гости от чужбина – Хор „Нашенки“ -Милано, Италия с ръководител Ваня Кудева /Паризова /, Фолклорна група „Нашенци“ – Милано, Италия с ръководител Милена Джибирска, към Асоциация за българска култура, с председател Радослава Недялкова – Милано, Италия.

На сцената ще се изявят и денсформации от Сапарева баня и Крайници, с ръководител Мариета Попадийна, детски танцов състав“ Ресиловче“- с. Ресилово, с ръководител Кирил Амбарков.

В 19.30 ч. започва Фолклорен концерт с участието на оркестър „Роял бент“ -Благоевград, със солистка Кинче Вълчева.

/дарик

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене