Нов облик ще придобие паркингът на Руския битак в Перник

Кметът на община Перник Вяра Церовска и нейният заместник по строителството Владислав Караилиев инспектираха напредъка по строително ремонтните дейности на паркинга на така наречения Руски битак.

В края на месец септември обектът ще бъде с нова асфалтова настилка и ще влезе в експлоатация, фирмата изпълняваща поръчката е „Асфалтинг“ ООД.

„Въпреки финансовата криза, в която се намира община Перник, това което определяме като най-важно  се опитваме да го направим.  Този паркинг не беше асфалтиран от много години. Всички знаем колко е натоварено движението и за да има ред се опитваме да въвеждаме нещата последователно“, коментира  по време на инспекцията кметът Вяра Церовска и допълни, че за нея и екипа й е много важно мнението на гражданите и тяхната активност при ремонтирането на тези обекти.

Градоначалникът припомни, че това е четвъртият паркинг, който общината изгражда и се надява да бъде в интерес и полза на перничани. Обектът е част от капиталовия списък и средствата са заделени от общинския бюджет на стойност – 72 761,04 лв. с ДДС.

„Аз като гражданин също паркирам и се движа, отчитам необходимостите така, както съм ги чувствала и когато и не съм била кмет. Това, което е важно за моите съгражданин е да успеем да реализираме асфалтирането по най-добрия начин“, сподели още кметът.

„Хората проявяват разбиране, притеснявахме се, но е било напразно. Перничани се радват,  че ще го асфалтираме паркинга“, посочи пък  Емилия Митова, управител на фирма „Асфалтинг“ ООД, която също беше на обекта.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене