Частният детектив К. Грънчаров скочи да бори бик на арената в Памплона, З. Чимева и 30 дами от Благоевград едва го удържаха

 Частният детектив Калин Грънчаров от Благоев­град, бивш шеф от Съюза на офицерите и сержантите от запаса, се юрна като тореадор на арената в Пам­плона, навръх празника на Сан Фермин.

Той беше рицарят в дамската група от Благоевград, начело със Здравка Чимева, коя­то пътува до Испания. Нашенци се насладиха на 100% на търже­ствата в Памплона в Навара, къ­дето изгледаха на живо битки с бикове, а на екрани на стадиона проследиха надбягванията по улиците.

Дамската група едва удържа Грънчаров да не хване някой бик за рогата. „Много е смел, личи си, че е ръководил войска. Не го е страх нито от бик, нито от мечка. Направо излиза на арената, влиза в гората. Той обича адреналина”, хвалиха го една през друга дами­те политици в Благоевград.

Здравка Чимева успя да наме­ри най-стария и изискан частен клуб, където стопаните почер­пиха с вълшебно червено вино гостите от България. Всеобща тайна е, че вината с произход от Навара са сред най-предпочи­таните в Испания, а традициите във винопроизвод­ството датират от две хилядолетия. Благоевградчани си тръгнаха и с по червено шалче за спомен. Наздра­вици вдигаха биз­несдамата Ваня Благоева, архитект Йори Стале­ва, темпераментната Галя Пецева, Роси, Веска Стоилова, царицата на бабешкия рок Тинка Гроздано­ва, Цонка Китанова и др.

Празникът на свети Фермин от Амиен, който е един от светците -покровители на Навара, е особе­но пъстър. В 10 часа сутринта на 7 юли статуя на светеца се прена­ся през улиците на Памплона, за да се преклонят хората пред нея. Всяка сутрин преди бягането на биковете бегачите пеят пред мал­ка статуя, която се намира в ниша в стена над Санто Доминго, пър­вата част от маршрута на бягане. Има осем бягания с бикове всяка сутрин от 7 до 14 юли. Маршру­тът минава от периферията на града до арената, най-известна е отсечката с улица „Естафета“, където хората се струпват на бал­коните.

Вестник “ Благоевградска Вест  „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене