„Пасат” помете пешеходка в Югозапада

„Пасат” помете пешеходка в Разлог, от удара жената изхвърча във въздуха и падна върху капака на автомобила

66-годишна жена от Разлог е настанена в болница със счупен таз, след като 34-годишен шофьор от Разлог, движещ се с несъобразена скорост, я помете с автомобила си.

Инцидентът станал завчера около 09:05 часа на ул. „Христо Ботев“ в Разлог. 66-годишната жена вече била почти пресякла улицата и тъкмо да се качи на тротоара, била ударена от лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 34-годишния Живко Тренчев.

На място е извикан екип на Спешен център – Разлог и пострадалата е откарана в местната болница. При направените й рентгенови изследвания е установено, че тя е със счупен таз. Настанена е за лечение в хирургичното отделение без опасност за живота.

Пробата за наличие на алкохол на водача е отрицателна. Очевидци на инцидента споделиха, че жената била до близкото магазинче, където си купила диня. Прибирала се към дома си, който е на отсрещната страна на улицата, срещу търговския обект. Ударът бил толкова силен, че жената изхвърчала във въздуха, паднала върху капака и се стоварила на земята, където останала неподвижна. Веднага е подаден сигнал на телефон 112 и на място пристигнал спешен екип, който транспортирал пострадалата жена до болницата.

По официална информация на ОД на МВР – Благоевград несъобразена скорост е причината за инцидента. Пред органите на реда водачът заявил, че бил заслепен от слънцето и не успял да види пешеходката.

Случаят все още се изяснява от органите на реда. Според местните водачът на автомобила Живко Тренчев работи като управител на ресторант на рибарник в местността Бетоловото край Разлог. На изборите през 2015 година той е бил кандидат за общински съветник в листата на сдружение „Разлог 2020“.

ЕКИП „СТРУМА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене