Свържете се с нас

Таблоид

Бившия директор на НПГ – Гоце Делчев Благой Мигдин стана наполовина канадски гражданин!

Публикувано

на

Разочарован от новата система, която не толерира агенти на Държавна сигурност и пенсионери с претенции ,че са нещо повече от другите, бившия директор на НПГ – Гоце Делчев, Благой Мигдин слага край на битуването си в България.

Според източници на информационна агенция www.toppresa.bg, демократът – ченге се установил по голямата част от годината при близките си в Канада. там завързал контакти а и детето му било добре с доходите, така че бащата щастлив се правил на посланик на добра воля в Канада и дори нямал намерение на се връща в страната. Пред свои приятели Мигдин, заявил че единственото нещо кояго го тласка към родината е къщата му в град Гоце Делчев. Направил ремонт за над 100 000 лева а фасадата му била забележителна – канадски сайдинг, единствен в България и не искал да се похаби имота за това се връщал в страната от време на време. Това решение на бившия школски директор, наистина е неприятно за държавата, защото неврокопско и България ще изгуби наистина един, не само добър наменклатурен педагог но и   професионален етно колхозник, какъвто от години се слави Бай Благо от новия квартал на Гоце Делчев. Жалко наистина и дано Мигдин да си преосмилсли позициите и твърдото си решение да се установи в Канада. С надежда да го върнем към България, Топ Преса ще му припомни една песен за да съуди в него носталгията по миналото:

 

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ