Свържете се с нас

Таблоид

Бившия директор на НПГ – Гоце Делчев Благой Мигдин стана наполовина канадски гражданин!

Публикувано

на

Разочарован от новата система, която не толерира агенти на Държавна сигурност и пенсионери с претенции ,че са нещо повече от другите, бившия директор на НПГ – Гоце Делчев, Благой Мигдин слага край на битуването си в България.

Според източници на информационна агенция www.toppresa.bg, демократът – ченге се установил по голямата част от годината при близките си в Канада. там завързал контакти а и детето му било добре с доходите, така че бащата щастлив се правил на посланик на добра воля в Канада и дори нямал намерение на се връща в страната. Пред свои приятели Мигдин, заявил че единственото нещо кояго го тласка към родината е къщата му в град Гоце Делчев. Направил ремонт за над 100 000 лева а фасадата му била забележителна – канадски сайдинг, единствен в България и не искал да се похаби имота за това се връщал в страната от време на време. Това решение на бившия школски директор, наистина е неприятно за държавата, защото неврокопско и България ще изгуби наистина един, не само добър наменклатурен педагог но и   професионален етно колхозник, какъвто от години се слави Бай Благо от новия квартал на Гоце Делчев. Жалко наистина и дано Мигдин да си преосмилсли позициите и твърдото си решение да се установи в Канада. С надежда да го върнем към България, Топ Преса ще му припомни една песен за да съуди в него носталгията по миналото:

 

коментара

Таблоид

Сложиха на тезгяха кафето „Младост“ в центъра на Гоце Делчев! Искат му € 300 000!

Публикувано

на

„Младост“ както бе известно дълги години – кафе -„Малибу“, заведението намиращо се в сградата на ОБС – Гоце Делчев е обявено за продан.

Агенцията на местен общински съветник го е обявила за сумата от 300 000 евро.
Ето какво пише в обявата, взета от сайта имоти.бг.

„Продава се работещ, напълно оборудван кафе-бар в идеален център на град Гоце Делчев. Заведението се предлага с цялото оборудване видимо на снимките. Налична е и оборудвана кухня.“

Последните години заведението наистина работеше в криза след криза. Старият собственик финансово закъсал бе ипотекирал имота, наематели едвам издържаха да плащат сметките си.
Вижда се, агонията свърши и собственикът се е предал.

Въпрос на време е да видим дали ще се намери някой да му брои близо 600 000 лева за въпросния имот. И да се намери паралия, трудно ще се разработи това кафе, да се намери качествен персонал е почти невъзможно, а и последно време барът се превърна в пушилня за младите, които се „лигавят“ на по едно кафе или вода, а това разходи не плаща, коментират темата познавачи на бизнеса и заявяват убедено – за толкова пари – избиване на инвестицията е почти невъзможна.

Вестник “ Градът  “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Деца катерят гигантски скали в Неврокопско

Публикувано

на

С трениране на техника на катерене и спускане по отвесна скала пещерен клуб „Прилеп“ в  Гоце Делчев откриха новата пещерняшка учебна година. Младите спелеолози, членове на клуба,  приложиха и усвоиха на практика наученото при теоретичното запознаване с тази техника. Клубът в Гоце Делчев е единственият оцелял пещерен клуб в Югозападна България, което обяснява и членуването на запалени спелеолози от Петрич и Благоевград.

При съвместното обучение, под вещото ръководство на опитните клубни инструктори, младите пещерняци приложиха знанията как да покорят отвесната, около 80-метрова скала в местността „Момина кула“ край гр. Гоце Делчев. Възхищение предизвика героичното изкачване на стената от Таня Благоева от Петрич и ученичката от Гоце Делчев Теодора Бързева. Усвояването на такава техника се налага при проникване в така наречените „каскадни пещери“, при което често се налага спускане и изкачване на подобни стени.

В пещерен клуб „Прилеп“ възрастовата палитра на членовете варира от 11 до 73 години. Впечатляващ е ентусиазмът на 11-годишният Милко от Петрич и 15-годишните Лили и Мими от Гоце Делчев и Благой от Петрич, които със завидни умения и сръчност усвояват уроците по пещерно дело. Сходните интереси към екстремни преживявания и любов към природата обединяват членовете на клуба в един сплотен колектив и истинско, неподправено приятелство между хората от трите града. Традиционно всяка пещерна експедиция завършва с вечер край лагерния огън с любими песни, китарен звън и незабравими спомени.

Вестник “ Градът “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ